9 Mayıs 2013 Perşembe

Mermertaş: 10 yılda 5 Millî Eğitim Müdürü değişti ama alt kadrolar ve kötü sonuç değişmedi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Mart ayında Yozgat’ta yaptığı konuşmada eğitime yönelik vurgusu, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı’nın Nisan ayında eğitim konusunda idarecilere yönelik olarak yaptığı uyarı ve son olarak Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Yozgat ziyareti, “Yozgat’ın eğitimdeki durumunu” gündemin ilk sıralarına yerleştirdi.

Çetin Mermertaş
“Yeni Ufuk” gazetesi yazarı Çetin Mermertaş da, Yozgat’ın eğitimdeki sıkıntılarını ele aldığı “Mevzu eğitim ise çözüm de sizin elinizde” başlıklı yazısında, bu alandaki başarısızlığın yerel ve siyasî sebeplerden kaynaklanan boyutuna dikkat çekti.

10 yılda 5 müdür değişti

Son 10 yıl içerisinde Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü’nün 5 kere değiştiğini hatırlatan Mermertaş, buna karşılık alt kadroların değişmediğine işaret ederek, siyasetçilerin atamalardaki etkisine dikkat çekti. Mermertaş, “Giden tüm müdürler başarısız ise bizim siyasetçilerin başarısı nedir?” diye sordu.

Adam kayırmacılık

Diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da tarafgirlik, bölgecilik, adam kayırmacılık yapıldığını ve gruplaşmalar olduğunu ileri süren Mermertaş, bütün bu sebeplerin Yozgat’ın eğitimde başarılı bir il olmasını engelleyen yerel sebepler olduğunu ifade etti.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Öğretmenlerin bu kadar aşağılandığı bir ilde eğitimi yükseltmekten bahsetmek hayaldir.

Siz Yozgat'ta, öğretmenlerin bürokratlar tarafından nasıl horlandığından haberiniz yok her halde