28 Mayıs 2013 Salı

Karadenizli bal üreticileri,
daha kaliteli bal için Yozgat’a geliyorlar

Yozgat, arıcıların tercihleri arasında

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, yeni bal sezonunun yaklaşması sebebiyle Türkiye’nin çeşitli bölgelerine gidip konaklayacak olan Ordu’daki yaklaşık 4 bin bal üreticisinin, genellikle Sivas, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt ve Yozgat’taki yaylaları tercih ettiğini söyledi.

Arıcılar göçe hazırlanıyorlar

Yeni sezon hazırlıklarını tamamlayan Karadenizli bal üreticileri, daha kaliteli ve bol bal için Türkiye’nin çeşitli bölgelerine göçe hazırlanıyorlar.

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, yaptığı açıklamada, arıcılar için yeni sezonun yaklaştığını söyledi.

Karadeniz’in iklim şartları sebebiyle Ordulu arıcıların neredeyse tamamının Nisan ve Mayıs aylarından itibaren göç etmeye başladığını belirten Aydın, şöyle konuştu:

“Arıcılarımız, yoğun bir çalışma ve çaba içerisinde göç hazırlıklarını sürdürüyor. Kimi arıcımız eksiklerini tamamlıyor, kimi ise kovanlarını tamir ediyor. Bu hazırlıklar birkaç hafta sürebilir. Daha sonra ihtiyaçlarını ve eksiklerini tamamlayan arıcılarımız, Türkiye’nin dört bir tarafına dağılacak. İlimizdeki 4 bin bal üreticisi, yeni sezonda değişik bölgelere göç edecek.”

Göç eden arıcıların yaklaşık 6 ay yaylalarda kalacağını anlatan Aydın, Karadenizli arıcıların genellikle Sivas, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt ve Yozgat illerindeki yaylalarda konakladığını söyledi.

Hiç yorum yok: