15 Mayıs 2013 Çarşamba

İç Anadolu’nun en büyük çevre projesi olan ‘Spor Vadisi’ çalışmaları 30 iş makinesiyle devam ediyor

Spor Vadisi çalışmaları hızla devam ediyor
Sağlık, spor, sosyal etkinlikler, eğlence...

Başkent Ankara hariç İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük çevre projesi olduğu belirtilen ve Yozgat’ta 1500 dönüm arazi üzerinde 3 etap hâlinde tesis edilmesi planlanan ‘Spor Vadisi’ projesinin hayata geçirilmesi için başlatılan çalışmalar, 30’a yakın iş makinesinin faaliyetiyle hızla ilerliyor.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, ‘Spor Vadisi’ tamamlandığında, tesislerde açık spor alanları, içinde sandal gezintileri yapılacak olan göletler, sosyal etkinliklerin de gerçekleştirilebileceği piknik alanları, kayak üniteleri, tüneller, çocuk treni ve dağ kızağı tesisinin yer alacağını, proje alanına 70-80 bin ağaç dikileceğini söyledi.

Vali Yazıcı, “Başta Yozgat halkımız olmak üzere Yozgat dışında yaşayan bütün hemşehrilerimize güzel bir hediye olacağını düşünüyorum” dedi.

Spor Vadisi basına tanıtıldı

30'a yakın iş makinesi dağ tepe çalışıyor
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’le birlikte Spor Vadisi tesislerinin kurulacağı alanda proje hakkında dün basın mensuplarına bilgi verdi.

Vali Abdulkadir Yazıcı, ilimizde yapımına başlanan Spor Vadisi Projesi ve çalışmalarda gelinen noktalar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.

Çevre illerin hiçbirinde böylesine büyük ve kapsamlı bir proje olmadığını belirten Vali Yazıcı, ‘Spor Vadisi’ tamamlandığında, tesislerde açık spor alanları, içinde sandal gezintileri yapılacak olan göletler, sosyal etkinliklerin de gerçekleştirilebileceği piknik alanları, kayak üniteleri, tüneller, çocuk treni ve dağ kızağı tesisinin yer alacağını söyledi. Vali Yazıcı, “Başta Yozgat halkımız olmak üzere Yozgat dışında yaşayan bütün hemşehrilerimize güzel bir hediye olacağını düşünüyorum” dedi.

Projeyi 2 yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Vali Yazıcı, “Biz bu proje için yola çıkarken önce para bulalım sonra çalışmalarımıza başlayalım diye düşünmedik. Yola çıktık, bereketli olması için de farklı projeleri bu işe dâhil ederek hükümetimizin de yardımları ile inşallah bu projemizi tamamlayacağız. Sayın TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ da bu konuda desteklerini esirgemiyorlar. Ayrıca Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz da burada incelemelerde bulunarak projeye destek vereceğini belirtti” dedi.

1500 dönüm üzerine kurulacak
Projenin üç aşamada ve üç etapta uygulanmak üzere hazırlandığını vurgulayan Vali Yazıcı, açıklamasına şöyle devam etti:

“Birinci etap, spor alanları, ikinci etap, göl ve etrafındaki düzenlemeler, üçüncü etabımız da rekreasyon alanı ve ağaçlandırmalardan oluşmaktadır. Biz, bu vadinin etrafını tamamen ağaçlandıracağız. 70-80 bin vasıflı ağaç dikilecek şekilde dizayn ediyoruz. Kasım ayında da tüplü uzun boylu ağaç dikimi yapacağız. Bu projenin Yozgat halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Hiç yorum yok: