10 Mayıs 2013 Cuma

18 bin Liraya iş yeri, 69 bin Lira’ya konut

TOKİ
Kısa adı TOKİ olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, aralarında Yozgat’ın da bulunduğu 37 ildeki toplam 267 iş yeriyle 45 konutu satışa çıkarıyor. TOKİ’den verilen bilgiye göre, açık artırma yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek olan taşınmazlardan 18 bin liraya işyeri, 69 bin liraya da konut sahibi olmak mümkün. 

Taşınmazların ihalesi 28 Mayıs 2013’te yapılacak.

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi ile Eskipazar Mahallesi’ndeki iş yerleri yüzde 10 peşin 240 ay vadeli satılacak.

Müzayedeye katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler, öncesinde, banka hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere katılım teminatı olarak ilgilendikleri arsaların her biri için ayrı ayrı ödeme yapacak.

Muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olan taşınmazlar için 2 bin, 100 bin liraya kadar olanlar için 5 bin, 200 bin liraya kadar olanlar için 10 bin, 200 bin liranın üstündeki taşınmazlar için ise 50 bin lira katılım teminatı alınacak.

Taşınmazlar, açık artırmaya vadeli muhammen bedellerle çıkacak, bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, isteyen katılımcılar peşin ödeme talebinde bulunabilecekler. Bu durumda, taşınmazlar için peşin ödeme indirimi yapılmayacak.

Hiç yorum yok: