26 Nisan 2013 Cuma

Sorgun MYO’nun ilk öğrencileri, okul tamamlanana kadar Yozgat kampüsünde öğrenim görecekler

Şimşek - Uçar - Kılıç
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversiteye bağlı Sorgun Meslek Yüksek Okulu’nun bu yıl öğrenci alacağını, ancak okul binası tamamlanana kadar öğrencilerin Yozgat kampüsünde eğitim göreceğini söyledi.

Kaymakam Kılıç ‘Öğretmen Lisesi’ demişti

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, 14 Nisan’da yaptığı açıklamada “Şayet binadaki çalışmalar tamamlanamazsa, geçici olarak Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde yeni yapılan okul binasında eğitim öğretim yapılacak” demişti.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Büyük Termal Otel Sultan Sofrası’nda bir toplantı yaparak, ilçede inşaatı devam eden Meslek Yüksekokulu konusunda istişarede bulundular.

Protokole rağmen…

Rektör Tamer Uçar, Yozgat’ın en büyük ilçesi durumundaki Sorgun’un hızla geliştiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu kadar büyük bir ilçede meslek yüksekokulunun olmaması büyük eksiklikti. Senatomuz ve çalışma arkadaşlarımızla bunu değerlendirdik. Protokole rağmen üniversite olarak Sorgun Meslek Yüksek Okulu’nun inşaatının tamamlanması için devraldık. Şu anda ihale aşaması tamamlandı. İnşaatın da yapımı Kasım 2013’e kadar tamamlanmış olacak. İnşaatın ve diğer alt yapı, üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Sorgun Meslek Yüksekokulu, öğrenci alımı yapacak; ancak okul tamamlanmadığı için alınacak öğrencilerimiz Yozgat merkez kampüsümüzde eğitim görecek.”

İlçeler arasındaki rekabet

Yozgat’ın diğer ilçelerine de yüksekokul yapılması konusunda ilçeler arasında ‘tatlı bir rekabet’ olduğunu ifade eden Uçar, üniversite olarak kendilerinin de diğer üniversitelerle rekabet içinde olduklarını belirtti.

Rekabet içerisindeki bu ilçeler arasında önceliğe sahip ilçeleri ön palana aldıklarını ifade eden Uçar, şu açıklamada bulundu:

Başka bölümler de açılacak

“Bizler, imkânlarımız zorlayarak Sorgun Meslek Yüksekokulu’nun ÖSYM Kılavuzuna girmesini çok arzu ettik. Zamanla yarışarak muhasebe ve vergi uygulamalı bölümüne öğrenci alımını yetiştirdik. Tabi sadece bir bölümle kalmayacak. İleriki zamanlarda farklı bölümler de açılacak. Öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını karşılamak bizim boynumuzun borcudur.”

Toplam 7 bin 200 metrekarelik kullanım alanı

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de, okulun 6 bin 800 metrekare alan üzerinde inşa edileceğini, yanına yapılacak olan spor külliyesi ve toplantı salonuyla birlikte 7 bin 200 metrekarelik bir kullanım alanı olacağını kaydetti.

Sorgun, MYO ile daha da büyüyecek

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ise, Sorgun’un bulunduğu konum itibariyle çok zengin bir yere sahip olduğunu belirterek, “İlçemiz Yozgat’ın en büyük ilçesi ve çok hızlı gelişmektedir. İnşallah Sorgun yüksekokulun tamamlanıp öğrenci almasıyla birlikte gelişimini daha da hızlandıracaktır” dedi.

Hiç yorum yok: