26 Nisan 2013 Cuma

Mermertaş: Siren çalarak geçiş üstünlüğü kullanan bir ambulans, hasta değil yolcu taşıyordu

Çetin Mermertaş
“Yeni Ufuk” gazetesi yazarı Çetin Mermertaş, içinde hasta olmadığı halde siren çalıp geçiş üstünlüğü kullanarak kırmızı ışıkta geçen bir ambulansın, hastaneye gidene kadar iki yerde yolcu indirdiğini, yolculuk sonunda ise hastaneye bile girmediğini belirterek, bu konudaki denetimin sıkılaştırılmasını istedi.

Mermertaş, “Ambulans mı, servis aracı mı?” başlıklı yazısında, “Zaman zaman vatandaş tepki gösteriyor; ambulanslar boş olmasına rağmen korku salıyor diye. Ambulansın plakası bende mevcut. Sağlık Müdürü mü olur yoksa ilin Valisi mi, bilemem; birileri çıkıp buna dur demezse padişahlık devam eder. Devletin malı, yarın olur deniz” diye yazdı.

Mermertaş, şahit olduğu olayı şöyle anlattı:

“Dün öğle vakitlerinde bir ambulans. Plakası bende mevcut. Acı acı çalmaya başladı. Belli ki bir şeyler var. Takip edip öğrenmek lâzım diye peşine takıldık. Köprülü kavşağa gelip ışıklara yaklaşınca, sirenin sesi yürekleri sızlattı. Kırmızıda anlık beklerken ilk yolcusunu indirdi. İçerisinde hasta yok, bu anlaşıldı.

Hastane önünde incir ağacı

İnsanın kafasına takılıyor. Burada yolcu indiyse, hastane de kim inecek? Biz, kırmızıya yakalandık; ama yakalayacağız. Yetiştik. Ambulans önde, biz arkada. Takip. Dirsek teması misali. O da ne? Ambulans hastaneye bile girmedi. Önünde ikinci yolcu iniverdi. Hastane önünde incir ağacı…

Bak işe. Kırmızıda geç, yolcu indir, hastaneye gel, yolcu indir. Sonra hatalı park yap. Hastanenin tam dibinde. Aradan çıkan, gelen araçları görmüyor. Yukarıdan gelen de. Sağlığın taşıyıcısı, oldu mu size sağlıksız bir araç.”

(Yozgat Muhabir)

Not: ‘Hastane önünde incir ağacı’, Yozgat’ın meşhur türkülerinden birisidir.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Cok guzel bir yazı olmus tebrikler.cok yerinde tesbit ler var.Yazıdanda anlaşıldığı gibi Türkiyedeki ekonomik sorunlar dahil herseyin sorumlusu bu ambulans ve içindeki gorevliler.Yozgat ta sağlıkta cok daha büyük sorunlar var.Birazda onları haber yaparsaniz sevinirim.Elbette buna dogru demiyoruz ama bu kadarda vicdansiz olmayın.Artık evine bile hastaları ambulans tasiyor.cenazeleri bile yasak olmasina ragmen ambulans tasiyor.calisanlarin bir dunya sorumları var onlardan bahsedin.Yıllardır yapılamayan hastaneden,en basit hastaların bile cevre illere sevk olmasın da bahsedinki olumsuzlukları beraber cozelim.Ama lütfen yargısız infaz yapmayın.