21 Nisan 2013 Pazar

Bozdağ: Bahçeli, bir fikri olmadığı için küfrediyor

Bozdağ, Yozgat'ta çözüm sürecini anlattı
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, terörün sona ermesi için başlatılan çözüm sürecinin, provokasyonlara rağmen ilerleyeceğini belirterek, MHP’nin terörün sona ermesinden rahatsız olduğunu ifade etti.

“Milletimizin basireti Bahçeli’nin basiretinden çok daha ileridedir” diyen Bozdağ, Bahçeli’nin, âkil insanlara yönelik sert ifadelerine tepki gösterdi. Bozdağ, “Fikir sahibi olanlar küfretmezler, Eğer birisi küfrediyorsa, hakaret ediyorsa, onun üretebileceği bir fikir olmadığındandır” dedi.

İslâm İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adının verildiği Tarih Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin temel atma törenine katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Yozgat’a gelen Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, eski adı “Nohutlu Tepesi” olan Şahin Tepesi’nde, hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan Yozgat Belediyesi Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri’nde “çözüm süreci” hakkında değerlendirmelerde bulundu ve basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Çözüm süreci provokasyonlara rağmen ilerleyecek

Bazı şehirlerde âkil insanlar heyetine yönelik protesto gösterilerini değerlendiren Bozdağ, sürecin provokasyona açık bir süreç olduğunu belirterek, “Ben bu tür saldırıların da çözüm sürecini istemeyenlerin gerçekleştirdiği birer sabotaj olduğunu düşünüyorum. Ama çözüm süreci milletimizin hayrına, yararına bir süreç olduğu için her türlü provokasyona, sabotaja rağmen milletimizin yararına işleyecektir” dedi.

Milletimizin basireti Bahçeli’nin basiretinden çok daha ileridedir

Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çözüm sürecine yönelik siyasî tavrını eleştirdi. Bozdağ, şunları söyledi:

“Sayın Bahçeli, konuşmalarında milletimizin arasındaki sevgi bağlarını adeta bombalıyor. Milletimiz arasındaki kardeşlik hukukunu adeta bombalıyor. Milletimizin birliğine, dirliğine, kardeşlik hukukunun daha güçlü olmasına hizmet edecek söylemler yerine, bu birliği, bu dirliği, bu hukuku zayıflatacak söylemler içerisinde bulunmaktadır. Benim Sayın Bahçeli’ye çağrım; söylediklerine baksın, bu milletin arasındaki sevgiyi, saygıyı azaltıyor mu, çoğaltıyor mu? Birliği, dirliği takviye mi ediyor, yoksa zarar mı veriyor? Onu bir değerlendirmesi lâzım. Çünkü söylediği sözlerin akl-ı selim bir çerçevede söylenebilecek sözler olmadığı çok açıktır. Milletimiz, onun bu sözlerini kendi vicdan terazisinde tartıyor, ona göre karar veriyor. Milletimizin basireti Sayın Bahçeli’nin basiretinden çok daha ileridedir. O yüzden Sayın Bahçeli’nin bu sözleri, milletimizin birbirini sevmesine, kardeşlik hukukunu yüceltmesine engel olamayacaktır.”

Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, çözüm sürecini halka anlatmak için görev alan âkil insanlara yönelik sert ifadelerine de tepki gösterdi. Bozdağ, “Fikir sahibi olanlar küfretmezler, Eğer birisi küfrediyorsa, hakaret ediyorsa, onun üretebileceği bir fikir olmadığındandır. Söyleyeceği bir sözü olmadığındandır. Yapacağı, hayata geçireceği doğru dürüst bir projesi olmadığındandır. Sayın Bahçeli ve ekibi, hakaret yerine eğer varsa söyleyecek sözleri, onları buyursun söylesin ama maalesef söyleyecek sözü olmadığı için hakaret ve küfür yolunu tercih ediyor. Esasında bu, Bahçeli’yi küçülten bir yaklaşımdır. Milletimiz, fikir ve küfrü bir birinden ayırt etme kabiliyetine sahiptir. Bunu da her defa seçimlerde ve pek çok uygulamada göstermiştir” diye konuştu.

Türklüğü Anayasadan çıkarmıyoruz

AK Parti Grubu’nun, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na sunduğu metin içerisinde “Türk” ve “Türk Milleti” ifadelerinin defalarca geçtiğini belirten Bozdağ, “Bunu MHP’nin komisyon üyeleri de CHP’nin komisyon üyeleri de bilmektedir ve partilerini de eminim ki bilgilendirmektedir; ama buna rağmen parti genel başkanları milletimizin bu noktada ki hassasiyetini istismar etmekte maalesef geri durmamışlardır” dedi.

Bahçeli’yi bayrak üzerinden istismarda bulunmakla suçlayan Bozdağ, ay yıldızlı bayrağı Türkiye’nin 81 ilinde onurla, gururla dalgalandırdıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Biz, hükümet olarak attığımız adımlarla bayrağımızın itibarını dünyanın her yerinde daha bir üst noktaya getirdik. Türkiye Cumhuriyeti’nin adını da dünyanın her yerinde yücelten adımları biz attık. Bugün gittiğinize 2002’nin öncesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin başka ülkelerdeki karşılığıyla bugünkü karşılığı asla mukayese edilemez. Biz, Türkiye Cumhuriyeti’mizin de, devletimizin de, bayrağımızın da milletimizin de itibarını içeride ve dışarıda daha güçlü hâle getirmek için geceyi gündüze katarak çalışıyoruz, çalışacağız. Onları da milletimiz tanıyor tanıyacaktır.”

Bozdağ, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

MHP terörün sona ermesinden rahatsızlık duyuyor

“Ne yapacaklar, terör örgütü mensupları ne olacak, bunlar niye silahları susturuyor, niye Türkiye topraklarını terk ediyor, niye terör eylem yapmıyor? Bahçeli, bunun derdine düşmüş, bunun telaşına düşmüş. Yahu silahların susması, terör örgütü mensuplarının Türkiye topraklarını terk etmesi, Türkiye’de terör saldırılarının olmaması kötü bir şey mi? İyi bir şey, ama belli ki bu iyi şeylerden bir rahatsızlık var.”

Pazarlık yapmadık

“Terörün sona ermesi karşılığında PKK’ya ne vaat edildi?” şeklindeki propaganda argümanlarını da değerlendiren Bozdağ, “Biz, şunu çok açıklıkla söylüyoruz: Biz, milletimizin huzuru, milletimizin refahı, kardeşliğimizin, birliğimizin, dirliğimizin güçlü olması için adımlar atıyoruz. Bu adımları atacağız. Ne yaptığımızı milletimiz görecektir. Milletimizden gizli kapaklı hiçbir şey yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız” diye konuştu.

Hızlı tren ve havaalanı yatırımları arttıracak

Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması için yürütülen çalışmalara da değinen Bozdağ, hızlı tren hattının ve havaalanının hizmete girmesiyle birlikte Yozgat’ta yatırımların hız kazanacağını ileri sürdü.

Bozdağ, Yozgat E-88 Kara Yolu’nun yapımının malzeme temin edilemediği için tamamlanamadığını belirterek, şu açıklamada bulundu:

“Bu yıl yollarımızın önemli bir kısmı inşallah tamamlanacak. Yozgat’a çevre yolu yapılıp yapılmamasında halkımızın düşüncelerini önemsiyorum. Çevre yolunu isteyen çoğunlukta hemşehrilerimiz var. Biz bunu onların isteği doğrultusunda değerlendiriyoruz. Ödenek konusunda bir sıkıntımız yok. Çevre yolu bir anda başlayıp bitecek bir durum değil. Bu sebeple biz şimdiden çalışmalara başlamak istiyoruz.” 

Hiç yorum yok: