12 Nisan 2013 Cuma

4. Yozgat Tarım Gıda Ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Tarım Fuarı törenle açıldı
Yozgat-Sorgun Karayolu 12. Km. Coşkunlar Karoser yanında düzenlenen açılış törenine Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Vali Yardımcıları Kemal Şahin ve Yavuz Güner, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, oda ve borsa başkanları, katılımcı firma temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

"Hayırlı uğurlu olsun..."
Tarım stratejik sektör

11-14 Nisan tarihleri arasında ziyarete açık kalacak olan fuarın açılış töreninde konuşan Vali Abdulkadir Yazıcı, Dünyada yaklaşık 7 buçuk milyar insanın yaşadığını ve bu insanların 1 milyara yakınının beslenme bakımından açlık sınırına çok yakın bir yerde olduğunu belirterek, “İnsanlar her türlü gereksinimlerinden kısabilir ama beslenmesinden kısamazlar. İşte bu nedenle tarımsal ürünlerin hayatımızda çok önemli yeri vardır. Tarımsal ürünler aynı zamanda bazı sanayi kuruluşlarında da ham madde olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle tarım aynı zamanda önemli bir istihdam alanı ve stratejik bir sektördür” dedi.

Tarımda teknolojiyi takip etmenin ve makineleşmenin önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, şunları söyledi:

Vali Abdülkadir Yazıcı
“Son yıllarda bazı sektörlerin öne çıkmasıyla birlikte tarım sektörü bir nebzede olsa zayıfladı ve tarım dışı araziler çoğaldı. İnsanlar toprağı işlemekten imtina eder duruma gelerek başka sektörlere yöneldiler. Yine sanayileşme arttıkça, makineleşme çoğaldıkça insanlarımızın ciddi bir kısmı emek-yoğun çalışma tarzından çıkarak işsiz konumuna geldiler. Ama şu an inkâr edemeyeceğimiz gerçek şudur ki, verimli bir çiftçilik yapabilmemiz için makineleşme son derece önemlidir. Ziraî girdiler noktasından pahalı olsa da eğer birim alandan daha fazla verim alacaksak, geçiminden sorumlu olduğumuz insanların daha iyi yaşamasına katkıda bulunacaksak, özellikle makineleşmeye gereken önemi vermemiz ve teknolojiyi yakından takip etmemiz gerekmektedir. ‘Peki, makineleri nasıl seçeceğiz, nereden arayıp bulacağız?’ sorusunun cevabı da işte bu tarım fuarlarındadır. Bu bağlamda özellikle Orta Anadolu ve doğuya gidildikçe tarım ve hayvancılık konusunda düzenlenen çok fazla fuar bulunmamaktadır. Bu organizasyonu gerçekleştirerek çiftçilerimize bu imkânları sunan ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesini keserek fuarı gezen Vali Yazıcı, vatandaşlarımızın bu fuarı görmeleri gerektiğini belirterek herkesi fuara davet etti.

Hiç yorum yok: