14 Şubat 2013 Perşembe

Vali Yazıcı: ‘Spor Vadisi Projesi’ ile
Yozgat’ta benzersiz bir güzellik ortaya çıkacak

Yazıcı: Bu proje öyle alelade bir proje değil...
“Çapanoğlu Kent Parkı’nın devamında, Şahin Tepesi’nin arka tarafında bulunan gölet etrafında” gerçekleştirilmesi planlanan ve tabiî güzelliklerle sporu bir araya getirecek olan Spor Vadisi Projesi üzerinde yapılan çalışmalar devam ediyor.

Proje ile yakından ilgilenen Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Spor Vadisi’nin ağaçlandırma çalışmalarında kullanılacak türlerin seçimi hakkında Orman İşletme Müdürlüğü mühendisleriyle görüş alışverişinde bulundu. Vali Yazıcı, proje hakkında şunları söyledi:

Spor, gezi, piknik, sandal sefası…

“Bu projenin tamamlanmasıyla emsali az bulunur bir güzelliğin ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu öyle alelade düşünülmüş ve ortaya atılmış bir proje değil.  Vatandaşımız burada aileleriyle spor yapıp stres atarken, çocukları ile birlikte göl manzarası eşliğinde gezinti alanlarında dolaşacak, kayıkla gezmenin tadını çıkaracak, pikniğini yapacak ve güzel bir gün geçirecek. Ayrıca hayatımıza spor kültürünün yerleşmesi açısından bu projenin öneminin bir kat daha arttığını düşünüyorum. Ağaçlandırma çalışmaları bu bölge için hayati önem taşıyor ve Orman İşletme Müdürlüğümüze bu konuda büyük iş düşüyor. Bu nedenle göl kenarına, tepelere, gezinti yollarının kenarlarına ve diğer alanlara uygun ağaçları seçerek çalışmalara biran önce başlayacağız. Seçilecek ağaçların estetik olmasına ve bölgeye görsel açıdan bir güzellik katmasına özen göstereceğiz.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: