23 Ocak 2013 Çarşamba

Yozgat EMITT Fuarı’nda

Yozgat Muhabir,  Emitt Fuarı'nı bu yıl da takip edecek

Yozgat, 24-27 Ocak tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’ta düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’e bu yıl daha zengin bir içerikle katılıyor.

Yozgat standında bu yıl ilçeler de öne çıkacak. Sarıkaya ilçesi fuarda tarihî Roma Hamamı’nın maketi ile temsil edilirken, kaplıcalarının tanıtımı da yapılacak. Boğazlıyan ilçesi de şifalı sularının tanıtımını yapacak, bakır işlemeciliği ürünlerini ve altın maden taşlarını sergileyip kültürel değerlerini öne çıkaracak.

26 Ocak Cumartesi günü ise Yozgat’ın tanıtımını Yozgat Platformu organize edecek.


Platformdan verilen bilgiye göre gün içerisinde ziyaretçilere Yozgat mutfağının ünlü yöresel yemekleri Testi Kebabı ve Arabaşı ikram edilecek. Yozgat’ı tanıtan broşürler dağıtılacak. Cumartesi günü ayrıca Yozgatlı bir sanatçı Yozgat türkülerini seslendirecek. Halk oyunları ekibi de Yozgat halk oyunları gösterisi sunacak.

Yozgat Muhabir, fuar boyunca izlenimlerini fotoğraflı olarak okuyucularına aktaracak.

Fuarda Türkiye’nin 81 ilinden turizm şirketleri, valilikler, il, ilçe ve belde belediyeleri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve kalkınma ajansları stant açarak bulundukları yöreye ait kültür ve turizm varlıklarını, folklorik ürünlerini sergiliyorlar.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: