23 Ocak 2013 Çarşamba

Vali Yazıcı, Sarıkaya’nın hayvancılık ve
eğitimdeki başarılarını yerinde inceledi

Vali Yazıcı, hayvancılık alanındaki tesisleri gezerek incelemelerde bulundu

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, daire müdürleri ile birlikte Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde geniş kapsamlı incelemelerde bulundu.

Vali Yazıcı, Sarıkaya Kaymakamlığı ve Sarıkaya Belediyesi’nden sonra Tepedoğan Köyü’nün yakınlarına yaptırılan 100 Başlık Süt İnekçiliği Tesisi ile Karayakup Beldesi’ndeki 1000 büyükbaş hayvan kapasiteli Merkezi Süt Sağım Üniteli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Tesisi’ni, Sarıkaya Anadolu Öğretmen Lisesi’ni ve son yıllarda elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine toplayan Kadıgüllü Şehit Halit Aksu İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.

Kaymakamlık ve Belediye ziyareti

Sarıkaya İlçesine gelişinde ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Abdulkadir Yazıcı, Kaymakam Yaşar Dönmez ile bir süre görüşerek ilçede yürütülen çalışmalar ve bu çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgiler aldı.

Programına Sarıkaya Belediyesini ziyaret ederek devam eden Vali Abdulkadir Yazıcı, burada da Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’den belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, İl Genel Meclis Üyeleri ve ilçede görev yapan kurum müdürlerinin katıldığı ziyarette, belediye birimlerini gezen Vali Abdulkadir Yazıcı rastladığı vatandaşlarla sohbet edip isteklerini dinledi.

Sarıkaya ilçesinde modern hayvancılık gelişiyor

Vali Abdulkadir Yazıcı, Sarıkaya İlçesine yaptığı çalışma ziyaretine Göztaş İnşaat Taşımacılık Madencilik Tarım Hayvancılık Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Tepedoğan Köyü yakınlarına yaptırılan 100 Başlık Süt İnekçiliği Tesisi’nde incelemelerde bulunarak devam etti.

Osman Gözan, İbrahim Gözan ve Polat Gözan olmak üzere üç ortak tarafından kurulan tesis hakkında bilgiler veren şirket ortağı Osman Gözan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenerek yapılan bu tesisin yapımında son derece modern sistemler kullanıldığını belirtti.

Ortaklarının daha önce küçük çaplı hayvancılıkla uğraştığını belirten Osman Gözan, “İşimizi büyütmek ve daha modern şartlarda sürdürmek istedik. Bu fikrimizi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) yetkilileri ile paylaştığımızda bize çok yardımcı oldular. Hayvanlar hariç 2 Milyon Türk Lirasına mal olan projemizi bugün itibariyle tamamlamış bulunmaktayız. Avusturya’dan yaptığımız bağlantı ile hayvanlarımızı da getirdikten sonra üretime başlayacağız. Bu güne gelinceye kadar bizlere desteklerini esirgemeyen başta Valimiz Sayın Abdulkadir Yazıcı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

2009 Yılında Sarıkaya İlçesi Karayakup Beldesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteği ile “Karayakup Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” tarafından kurulan tesiste incelemelerine devam eden Vali Abdulkadir Yazıcı, burada da Kooperatif Başkanı A.Dursel Erdoğan’dan bilgiler aldı.

Karayakup Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hazırlanan 30 Aileye 300 Baş, Merkezi Süt Sağım Üniteli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi kapsamında yapılan 1000 büyükbaş hayvan kapasiteli bu tesiste şu an 400 büyükbaş hayvanın bulunduğunu ifade eden Kooperatif Başkanı A. Dursel Erdoğan, amaçlarının bölgede modern hayvancılığı teşvik ederek il ve ilçe ekonomisine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Tesisleri gezen ve hayvanlara yem veren Vali Yazıcı, hayvanların barındığı yarı açık ahırlarda, süt sağım ünitesinde, karantina, doğum ve ameliyat bölümlerinde incelemelerde bulundu.

Sarıkaya Eğitimde de gelişiyor

Vali Abdulkadir Yazıcı, Sarıkaya İlçesine gerçekleştirdiği ziyaret dâhilinde Sarıkaya Anadolu Öğretmen Lisesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir’den ilçenin eğitim durumu ve Anadolu Öğretmen Lisesi hakkında bilgiler alan Vali Abdulkadir Yazıcı sınıfları da ziyaret ederek öğrencilerle sohbet edip nasihatlerde bulundu.

Yapımı yeni tamamlanan 20 derslikli okulun son derece modern ve güzel imkânlara sahip olduğunu ifade eden Yazıcı, “Devletimiz siz gençlere tüm imkânlarını seferber ederek eğitiminiz için her türlü olanağı sunmaya çalışıyor. Sizler de bu bağlamda derslerinize çok çalışarak devletimize teşekkür etmiş olacaksınız” dedi.

Kadıgüllü Şehit Halit Aksu İlköğretim Okulu’nu ziyaret

Akşam saatlerinde de son yıllarda elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine toplayan Kadıgüllü Şehit Halit Aksu İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Yazıcı, Öğretmenler Odası’nda Okul Müdürü Recep Akdemir ve öğretmenler ile bir araya gelerek bir süre görüştü.

Okul Müdürü Recep Akdemir, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verirken şunları kaydetti:

“Son üç yıldır Seviye Belirleme Sınavlarında yüzde yüz başarı elde ediyoruz. Sınava giren öğrencilerimizin tamamı başarılı olup, Yozgat ve diğer illerde eğitimlerine devam etmektedirler. Sportif alanlarda son beş yılda Türkiye genelinde katıldığımız bütün yarışmalarda en kötü sonuç olarak üçüncülük aldık. Milli Eğitim Bakanlığı, Toplam Kalite Yönetimi (TKY) uygulamaları ödül yönergesi kapsamında Türkiye genelinde her yıl TKY yarışması düzenlemektedir. Kadıgüllü Şehit Halit Aksu İlköğretim Okulu olarak 2011 yılında katıldığımız bu yarışmada 46 bin okul arasında Yılın Kaliteli Ekibi dalında Türkiye birincisi olduk. Ayrıca okulumuza iki kez Beyaz Bayrak ödülü kazandırdık. Tabi bütün bu başarıları öğretmen arkadaşlarım, velilerimiz, okulumuz personeli ve öğrencilerimizin özverili çalışmaları sayesinde elde ettik”

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından eğitim ve kültür alanında başarılı çalışmalar yapan kişi, kurum ve kuruluşları teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlenen Yılın En’leri ödül töreninde Yılın Öğretmeni seçilerek ödül alan Okul Müdürü Recep Akdemir ve ekibini tebrik eden Vali Yazıcı, “Şartlar ne olursa olsun görevini severek ve aşkla yapmanın getirdiği başarıyı bir kez daha görmüş bulunuyoruz” diyerek başarılarının devamını diledi.

Sarıkaya İlçesine gerçekleştirdiği programa dair değerlendirmelerde bulunan Vali Abdulkadir Yazıcı şu açıklamalarda bulundu:

“Kadıgüllü Şehit Halit Aksu İlköğretim Okulu’nda gördüğümüz örnek başarı aslında çok söze gerek bırakmıyor. Bu her zaman görmeyi arzu ettiğimiz bir başarıdır. Burada gördük ki okulumuz ülke çapında birçok başarılar elde etmiş. Alınan bu ödüllerden ziyade okul yönetimi, öğretmen, öğrenci ve veliler arasında güzel bir dayanışmanın olduğunu görüyoruz. Devletin kendilerine tanımış olduğu imkânları öğrencilere en iyi şekilde sunarak okulun bütün problemlerine beraberce sahip çıkıyorlar. Elde ettikleri başarıların mutluluğunu da birlikte yaşıyorlar. Bu okulumuzu bitiren bütün çocuklarımız SBS ile bir yerlere yerleşmiş ve boşta kalan çocuğumuz olmamıştır. Bir köy ilköğretim okulu olmasına rağmen Türkiye ortalamasının üzerine çıkmış olmaları şahsen beni çok mutlu etti. Bu okulumuzda yapılan örnek çalışmalar ile elde edilen başarıların diğer okullarımıza örnek olmasını diliyorum.”

Değerlendirmelerinde hayvancılık konusunda değerlendirmelerde de bulunan Vali Abdulkadir Yazıcı, şunları söyledi:

“Sarıkaya İlçemizin Karayakup Beldesinde kurulan kalkınma kooperatifine ait güzel bir tesisi gezdik. İçerisinde Tarım Bakanlığı verilerine göre otuz çarpı on diye tabir edilen süt üretimine yönelik olan bu müessese barındırdığı 400 hayvan ile 30 aileyi ilgilendiriyor. Ortaklar hariç on beş kişiye de ekmek kapısı olmuş bu müesseseye Tarım Bakanlığımız 4 milyon Türk Lirasına yakın bir katkıda bulunmuştur. Emek ve sermayenin bir araya getirildiği bu müessesenin önümüzdeki yıllarda çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Bu tür modern tesislerin diğer çiftçilerimize örnek olacağını umuyorum. Çiftçilerimiz eski usûl hayvancılığı bırakıp modern hayvancılığı benimseyerek kapasite ve kârlılıklarını artıracaklardır. Bir bölgede et ve süt üretiminin belli bir seviyenin üzerine çıkması o bölgede piyasanın kendiliğinden oluşmasına ve alıcıların da o oranda artmasına vesile olur.”

Vali Yazıcı, bu uygulamaların il geneline yayılması gerektiğini söyledi.

Hiç yorum yok: