21 Ocak 2013 Pazartesi

Vali Yazıcı Bursa’daki Yozgatlılara seslendi: Her geldiğinizde daha gelişmiş bir şehir bulacaksınız

Vali Yazıcı ve Başkan Başer, Bursa'da hemşehrileriyle bir araya geldi
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, ilin yöneticileri olarak gurbette bulunan Yozgatlıların hatıralarına sahip çıkarak geride bıraktıkları hısım ve akrabalarına daha güzel ve yaşanabilir bir Yozgat  sunmak için çalıştıklarını belirterek, “Artık Yozgat’a her geldiğinizde ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan çok daha gelişmiş bir il bulacaksınız” dedi.

Bursa Arabaşı Gecesi

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bursa Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Bursa’nın Nilüfer İlçesinde düzenlenen “Arabaşı Gecesi”ne katıldı.

20 Ocak Pazar günü düzenlenen geceye Vali Yazıcı ve Başkan Başer’in yanı sıra, Yozgatlı eski bakanlardan işadamı Lütfullah Kayalar, Bursa Milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Aykan Erdemir, İlhan Demiröz, Sena Kaleli, Necati Özensoy, Prof. Dr. Rahmi Güçlü, siyasî partilerin il ve ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yaklaşık 2 bin 500 kişilik davetli grubu katıldı.

Geceye ev sahipliği yapan Bursa Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Aslan, arabaşı yemeğinin Yozgat kültüründeki yeri ve önemi hakkında bilgi verdi.

Aslan, “Bizler hem geleneklerimizi yaşatarak gelecek nesillere aktarmak hem de hemşehrilerimizle bir araya gelerek memleket hasreti gidermek amacıyla elimizden geldiğince bu gibi organizasyonlar düzenlemeye çalışıyoruz” dedi.

Yazıcı: Geldiğinizde çok daha gelişmiş bir Yozgat bulacaksınız

Geceye onur konuğu olarak katılan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ise, Türkiye’nin özellikle büyük illerinde çok sayıda Yozgatlının yaşadığını ve Bursa’nın da Yozgatlıların yoğun olarak yaşadığı illerden birisi olduğunu ifade ederek, bu güzel geceye katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Arabaşı’nın sadece aile arasında değil daha ziyade eş, dost ve akraba arasında davetler verilerek muhabbetle yenilen bir yemek olduğunu belirten Vali Yazıcı, “Burada da güzel bir muhabbet ortamı buldum. Gurbette yaşayan hemşehrilerimizin böylesine birlik ve beraberlik içinde olduklarını görmek bizleri çok mutlu etti. Bizler ilin yöneticileri olarak gurbette bulunan hemşehrilerimizin hatıralarına sahip çıkarak geride bıraktıkları hısım ve akrabalarına daha güzel ve yaşanabilir bir Yozgat için çalışıyoruz. Artık Yozgat’a her geldiğinizde ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan çok daha gelişmiş bir il bulacaksınız” diye konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer
Gecede bir araya gelen Yozgatlılar, arabaşı’nın ardından çay eşliğinde ettikleri sohbetlerle hasret giderirken; gece, tiyatro gösterisi, Yozgatlı şair ve yazarların kitap tanıtımı, Yozgat türküleri ve halk oyunlarıyla sona erdi. 

Hiç yorum yok: