7 Ocak 2013 Pazartesi

Mermertaş ve Soyer’e göre
yeni süreci Bozdağ değil Başer yönetiyor

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ
AK Parti Yozgat Teşkilatı’nda “Sahte üye kaydı” skandalının ortaya çıkmasının ardından Merkez İlçe Yönetimi’nin toplu istifası sonrasında İlçe Başkanlığı’na sürpriz bir şekilde Musa Halıcı’nın atanmış olması, mahallî basında Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in ‘süreç yönetimini ele geçirmesi’ olarak yorumlandı.

“Yozgat Haber” gazetesi yazarı Çetin Mermertaş, daha önce Yozgat Merkez ilçenin dikkate alınmadığını ancak bundan sonra “Merkez’den başlayıp ilçelere yayılan siyaset yapılacağını, Yozgat’ın Merkez’den yönetileceğini” ifade etti. Mermertaş, “Dizaynın merkezi de burası olacak. Başındaki isim, hiç düşünmeyin, kafanızı yormayın, Bozdağ olmayacağına göre adres belli: Merkez’in vekili, Yusuf Başer. Yeni dizaynın yapıcısı olacak” diye yazdı.

“Yozgat Yenigün” gazetesi yazarı İnan Soyer de, Yusuf Başer’in, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ile birlikte İl Başkanı Fahri Açıkgöz’ü de görevden aldırmak istediğini ancak Bekir Bozdağ’ın desteği sebebiyle bunu gerçekleştiremediğini iddia etti. İnisiyatifi Başer’in ele geçirdiğini ileri süren Soyer, “Artık, tayinden terfie, alımdan verime her şeyde Av. Yusuf Başer belirleyici olacaktır. Atama neticesi bu bakımdan önem taşımaktadır” diye yazdı.

Seçim öncesi dizayn çalışması yapılıyor

“Yozgat Haber” gazetesi yazarı Çetin Mermertaş, “Seçim öncesi dizayn hazırlığı” başlıklı yazısında, AK Parti Yozgat Merkez İlçe Yönetimi’nin toplu istifasının ardından İlçe Başkanlığına Genel Merkez tarafından Musa Halıcı’nın atanmasını, ‘seçim öncesi dizayn çalışması’ olarak değerlendirdi.

Teşkilatta sancılı, sıkıntılı günler kapıda

İlçe Başkanlığı için önce Halil İbrahim Coşkun isminin öne çıkarıldığını, ardından öne çıkarılan Fatih Yorulmaz’ın başkan olacağına kesin gözüyle bakılırken son anda Musa Halıcı’nın atandığını hatırlatan Mermertaş, “AK Parti teşkilatlarını yeni süreçte oldukca sancılı, sıkıntılı günler bekliyor” öngörüsünde bulundu.

Bozdağ-Başer ayrışması yaşanacak

Geçen hafta sonu AK Parti’ye katılan HAS Partililerin de teşkilatta söz sahibi olmak isteyeceklerini öne süren Mermertaş, il ve ilçe teşkilatının yanı sıra, kadın ve gençlik kollarıyla AK Parti Yönetimi yenilenirken, Yozgat teşkilatında Milletvekilleri Bekir Bozdağ-Yusuf Başer ayrışması yaşanacağını iddia etti.

Yeni dönemin yapısını Başer şekillendirecek

Mermertaş, daha önce Yozgat Merkez ilçenin dikkate alınmadığını ancak bundan sonra “Merkez’den başlayıp ilçelere yayılan siyaset yapılacağını, Yozgat’ın Merkez’den yönetileceğini” ifade etti. Mermertaş, “Dizaynın merkezi de burası olacak. Başındaki isim, hiç düşünmeyin, kafanızı yormayın, Bozdağ olmayacağına göre adres belli: Merkez’in vekili, Yusuf Başer. Yeni dizaynın yapıcısı olacak” diye yazdı.

Yeni süreci kim yönetti?

“Yozgat Yenigün” gazetesi yazarı İnan Soyer de, “Dümene geçen kim? Halıcı mı, Başer mi?” başlıklı yazısında, AK Parti Yozgat Teşkilatı’nda yeni süreci kimin yönettiğine dair tespitini dile getirdi.

Bozdağ’ın desteği olmasaydı, Başer, Açıkgöz’ü de görevden aldırırdı

“Biliniz ki gelinen nokta Avukat Yusuf Başer’in inisiyatifiyle vücut buldu” diyen Soyer, yaşanan süreçte Av. Yusuf Başer’in galip, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz’ün ise mağlûp durumunda olduğunu ileri sürdü.

“Sahte üye kaydı”nın neredeyse Türkiye’nin bütün illerinde yapılmış olmasına rağmen sadece Yozgat’ta Merkez İlçe Başkanı’nın istifaya zorlandığına işaret eden Soyer, şu iddiada bulundu:

“Gerek milletvekili adaylığı, gerekse sonraki dönemde, hem İl hem de Merkez İlçe Teşkilatı’ndan direnç gören Av. Yusuf Başer, ‘sahte üye kaydı’ skandalıyla eline geçen fırsatı yüzde 50 verimle değerlendirmiş, Merkez İlçe Teşkilatı’nın istifasını sağlamıştır. Biliniz ki, Bekir Bozdağ’ın aktif desteği olmasaydı, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ile birlikte İl Başkanı Fahri Açıkgöz de aynı kaderi paylaşacaktı. Bu bir kesin bilgidir.”

2-1’di 1-1 oldu

“Sağlık Teşkilatı’na yerleştirilecek ‘uzman’ atamaları için ‘2’ye 1’ uzlaşısıyla “by-pass” edilen Av. Yusuf Başer, son girişimiyle durumu 1-1’e getirdi” diyen Soyer, AK Parti İl Teşkilatı özelinde Av. Yusuf Başer’e danışılmadan küçük-büyük hiçbir icraatın vuku bulmayacağını iddia etti. Soyer, “Artık, tayinden terfie, alımdan verime her şeyde Av. Yusuf Başer belirleyici olacaktır. Atama neticesi bu bakımdan önem taşımaktadır” diye yazdı.

Uzlaşma kolay olmayacak

Başer’in bu günden sonra Merkez ilçe siyasetinde ağırlığını daha fazla hissettireceği öngörüsünde bulunan Soyer, yazısının sonunda şunları kaydetti:

“Av. Yusuf Başer, yarım kalmış hesabını tamamlamak için yeni atraksiyonlar mı geliştirecektir; yoksa barış çubuğu tüttürmeye rıza mı gösterecektir? Tahminim o ki süreç kolay işlemeyecektir. Güven bunalımını tetikler o kadar çok olay vuku buldu ki, bunların zihinlerden silinmesi, bir dostluk ortamının husule gelmesi zaman alacaktır.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: