27 Aralık 2012 Perşembe

Yozgat TSO’nun meslek kursu vereceği
300 kişiden 60’ı Haziran sonunda işe başlayacak

Yozgat TSO’dan istihdam seferberliği

TSO da işsizlerin umudu oldu
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Yozgat’taki işsizlerin iş bulmalarına imkân sağlamak amacıyla, İŞKUR Yozgat İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak 11 dalda meslek edindirme kursu düzenliyor. Müracaatta bulunan 500 kişiden mülâkatla seçilen 300 kişinin yüzde yirmisine iş garantisi veriliyor. Buna göre, Ocak ayında başlayacak ve Haziran ayında sona erecek olan ilk dönem kurslarının sonunda 60 kişi işe yerleşmiş olacak. Kalan 240 kişi ise meslek edindikleri için iş bulma ihtimalini yükseltmiş olacaklar.

Kursa katılanlara günlük 20 Lira ücret ödenecek. Çıraklık Eğitim Merkezi ve Kız Meslek Lisesi’nde verilecek olan kurslar, hafta içi saat 17.00’de başlayıp 23.00’te sona erecek. İkinci dönem kursları ise 4 Haziran’da başlayacak.

İŞKUR kayıtları artık belediyede de yapılabiliyor

Diğer taraftan, iş bulmak amacıyla şehir merkezinde İŞKUR binasına gitmeye gerek kalmadı. Yozgat Belediyesi, işsizlik oranını azaltmak için, belediye binasının girişindeki AK Masa’da “İŞKUR Hizmet Noktası” açtı. Vatandaşlar, buradan da İŞKUR’a müracaatta bulunabilecekler.

Hiç yorum yok: