21 Aralık 2012 Cuma

Kız öğrencileri barındıramayan Sarıkaya’ya
200 yataklı Kız Öğrenci Yurdu yapılacak

AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Osman Turan Karataş, 200 yatklı Kız Öğrenci Yurdu’nun 2013 yılı içerisinde tamamlanacağını belirterek, yurdun ilçe ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacağını, sürekli göç veren ilçenin bu gibi yatırımlarla göç alan bir ilçeye dönüşeceğini ifade etti.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde kız öğrenci yurdunun olmaması, Anadolu Lisesi Kız Pansiyonu’nun da yetersiz kalması sebebiyle Anadolu Lisesi ve Öğretmen Lisesi’ni kazanan kız öğrencilerin Sarıkaya’da eğitim görmesi mümkün olmuyordu.

AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Osman Turan Karataş, geçen Haziran ayında Çayıralan ilçesinde yapılacak olan Yüksek Okul’un temel atma töreni için Çayıralan’a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a durumu iletti. Bozdağ da yurt için gerekli kaynağı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan temin edebileceğini söyledi.

Kız Öğrenci Yurdu’nun yapımı, bu ay kesinlik kazandı. 200 yataklı yurt, 2013 yılı içerisinde tamamlanacak.

Sarıkaya halkı adına Başbakan YardımcısıBekir Bozdağ’a, Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer’e, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez’e ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Karataş, yapılacak olan Kız Öğrenci Yurdu’nun Sarıkaya ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacağını ifade etti. Karataş, yerel “Yöre Haber” gazetesine şu değerlendirmede bulundu:

Göç alan bir ilçeye dönüşeceğiz

“İlçemize 200 yataklı kız yurdu yapılması, 200 öğrencinin ilçemizden alışveriş yapması demek. En az 10 kişinin bu yurtta görev yapması demek. 200 velinin yılda 3-4 kez ilçemize gelip otellerde kalması yemesi, içmesi, alışveriş yapması demek. Bu sayede ilçemiz, bu gibi devlet yatırımlarını alarak göç alır bir ilçe olacaktır. Ekonomisi tarıma ve yazın ilçeye gelen gurbetçi vatandaşlarımıza bağlı olan ilçemizin, kış mevsiminde de iş yapması demektir. Böylelikle ilçemizde esnaflarımız güçlendikçe fiyatların azalması demektir. En önemlisi ilçedeki zengin sayısının artması, ilçede bir gayrimenkul satılırken 2-3 zenginin yok pahasına mal edinmesi engellenip malın değerinde satılması anlamına gelecektir.”

Hiç yorum yok: