20 Aralık 2012 Perşembe

Gülbaş: Ülkücüler, senaryonun figüranı olmayacak

Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, son haftalarda tırmanış gösteren üniversite olaylarına işaret ederek, 1980 öncesinin buhranlı dönemlerinde anarşi hareketlerinin ilk olarak üniversitelerde başladığını hatırlattı. 

Gülbaş, Ülkücü gençliğin, yazılan senaryoların figüranı olmak yerine, ‘2023 Lider Ülke Türkiye’ hedefine yürümesi gerektiğini söyledi.

Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, son haftalarda tırmanış gösteren üniversite olaylarını değerlendirerek ülkücü gençlere uyarıda bulundu.

‘12 Eylül 1980 askerî darbesinin, ilim-kültür yuvalarını yıkmaya çalıştığını, milletin cevher-i aslîsini mahkûm etmeye yettiğini’ifade eden Gülbaş, “12 Eylül’den sonra yaşanan acı tecrübe, ülkücüleri, doğal refleks mekanizması gibi algılanmaktan kurtarmıştır. Bugün ülkücüler, ilim ve bilimin dışında hiçbir şeyle meşgul olmayacaklardır” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu konum ve şartlar gereği, ülkücü gençliğe çok büyük görevler düştüğünü ifade eden Gülbaş, şunları kaydetti:

“Ülkücü gençlik, sorumluluklarının bilincinde kendini geliştirmeli, eğitimlerini en iyi şekilde tamamlayarak ülkenin geleceğine talip olmalıdır. Türk milleti, son yaşanan örnekleriyle de görmüştür ki Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığı gibi Türk milletini yok etmek, topraklarını bölmek isteyen dost görünümlü mihraklar usanmadan çalışmakta, hain planlarını uygulama fırsatı kollamaktadırlar. Bunlar amaçlarını gerçekleştirmek isterken ülkesine, milletine, bayrağına, dinine ve değerlerine sahip çıkan Ülkücü Hareketi önlerinde engel olarak görmektedirler. Ülkücü Hareket, Türk’ün varlığı ve birliğini ülkü edinmiş; Türk milletinin millî ve manevî değerlerine bir saldırı ya da tehdit varsa bu tehditlere göğüs germiş, dolayısıyla binlerce düşmanın önünde tek engel olmuştur. Böyle bir engel teşkil etmekten onurluyuz, gururluyuz. Böyle bir onura sahipken adımlarımızı sağlam atıp, üzerimize oynanan oyunlara gelmemeli, kurulan tuzaklara düşmemeliyiz.”

Ülkücü gençliğin, bütün sorunların ve sorumluluklarının farkında olarak hedefine varmak için dikkatli olması gerektiğini belirten Gülbaş, “Yapılan hesapların bir parçası veya yazılan senaryoların figüranı olmaktan ziyade, ülküsüne inançla ve samimiyetle sarılarak ‘2023 Lider Ülke Türkiye’ hedefine yürümelidir. Hedef, Lider Ülke Türkiye, söz konusu Türk milleti olunca bu uğurda ‘varlığımız, Türk varlığına armağan olsun’ ” dedi.

Hiç yorum yok: