24 Aralık 2012 Pazartesi

Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet Vakfı’ndan Yozgat’a 10 bin kitaplık dev kütüphane

“Ahmet Şevki” kelimeleri ile “Kültür” kelimesinin baş harflerini alarak kısa adı “AŞK Vakfı” olan ve tasavvufî anlamıyla Allah aşkına atıfta bulunan Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet Vakfı, Yozgat’ta 10 bin kitaplık zengin bir kütüphane kuruyor.

Yozgat” gazetesinin haberine göre, Yozgat’ın unutulmaz manevî lideri merhum Şeyhzade Ahmed Ergin Hocaefendi’nin türbesi ve camisinin bitişiğindeki vakfa ait binada, Yozgat’ın tanınmış hayırsever işadamı Bilal Şahin ile Yozgat Belediyesi’nin katkılarıyla oluşturulan kütüphaneye bugüne kadar 7 bin eser toplandı. Bütün eserlerin derlenip 10 bine tamamlanması ve arşivlenmesinin ardından yeni kütüphane vakıf tarafından düzenlenecek bir törenle okurlarının hizmetine sunulacak.

AŞK Vakfı Başkanı 18. Dönem Yozgat Milletvekili Dr. Ali Şakir Ergin, kütüphanenin üst katında da Kur’ân Kursu’nun faaliyete geçirileceğini belirterek “Kütüphane ve Kur’ân Kursu hizmetini gerçekleştirerek merhum babamızın vasiyetini yerine getirmiş olacağız” dedi.

Dr. Ergin’den edinilen bilgiye göre, kütüphanenin arşivinde yer alacak bütün kitaplar, dijital ortamda listelenerek kayda geçiriliyor. Kütüphane, bilgisayar kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından on-line olarak dünyadaki büyük kütüphanelere bağlanacak.

Kütüphanenin özellikle Yozgat’taki öğretim üyelerinin, araştırmacıların ve üniversite öğrencilerinin yararlanmaları amacıyla kurulmakta olduğunu bildiren Ergin, Yozgat gazetesine şu açıklamada bulundu:
“Kütüphanemiz, ağırlıklı olarak Kur’ân, tefsir, hadis, tarih, fıkıh, Türk Dili ve Edebiyatı konularındaki eserlerden oluşturulmaktadır. Kütüphanemizde bugüne kadar İslâmî, tarihî ve edebî konulu 7 bin kitap derlemiş bulunmaktayız. Yakında bu rakam 10 bine ulaşacak ve Yozgat’ımıza bir kültür hizmeti sunmuş olacağız. Kütüphanemizden dileyen her okur istifade edebilecektir.”

Ergin, kütüphanenin oluşumunda maddî bakımdan destek veren hayırsever işadamı Bilal Şahin’e, önemli katkılarda bulunan eski Yozgat Valisi Necati Şentürk’e ve Belediye Başkanı Yusuf Başer’e olan takdir ve teşekkürlerini dile getirdi.

(Kaynak: yozgatgazetesi.com)

Hiç yorum yok: