30 Kasım 2012 Cuma

Yozgat Müftüsü Korkmaz Zonguldak’a atandı

Nuh Korkmaz
2009 Yılında Yozgat Müftülüğü görevine atanan Nuh Korkmaz, Zonguldak Müftülüğü’ne tayin edildi.
“Merhaba Yozgat” gazetesi yazarı Nuh Şahin’in “Müftümüz Nuh Korkmaz’ı uğurluyoruz” başlıklı yazısında verdiği bilgiye göre, tayini Zonguldak’a çıkan Nuh Korkmaz, veda ziyaretlerinde bulunuyor. Korkmaz, ilk veda toplantısını hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan “Bilal Şahin Külliyesi”ndeki camide din görevlileri ve Kur’ân kursu öğretmenleriyle yaptı.

Nuh Şahin, yazısında “Sayın Korkmaz, 3 yıla yakın bir zamanda ilimizde yaptığı özverili çalışmaları, güzel vaazları, bir din adamının birleştirici ve tevazu davranışlarıyla halkımızın gönlünü kazandı” değerlendirmesinde bulundu. Nuh Korkmaz’ın Yozgat’taki görev süresi içerisinde gerçekleştirdiği hizmetleri de sıralayan Şahin, şunları kaydetti:

Nuh Şahin
“Müftü Beyin önemli çalışmalarına göz atacak olursak; o gelmeden önce ilimizde bulunan kuran kursu sayısı 16 iken şimdi 86 olmuştur. Eski müftülük binasının bir kısmı yerine belediye tarafından lüks denecek kadar düzenli tuvalet, abdesthane, duş yeri (sıcak sulu) yapılmasına yardımcı olmuştur. İşadamımız Bilal Şahin’e müftülük, külliye, ( kuran kursu, lojman, cami, konferans salonu v.b.) tesislerin yapılmasını teklif etmiş, projesini yaptırarak yapılıp hizmete açılmasını sağlamıştır. Din görevlilerinin eğitimi için bölge kurs eğitim merkezinin ilimize açılması girişiminde bulunmuş ve kabul ettirilmiştir. (Kısa zamanda hizmete sunulacak binlerce öğrenci orada kurs görüp hizmete atılacaktır.)…”

Şahin, yazısını şöyle tamamladı:

“Müftümüze ilimizde yaptığı hizmetlerinden dolayı şahsım ve ailem adına teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Zonguldak’ta da başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum. Allah yolunu açık etsin, sağlık ve mutluluk versin.”

Hiç yorum yok: