29 Kasım 2012 Perşembe

Muhtarlar ÇEDAŞ’tan şikâyetçi

Sorgun muhtarlar toplantısı
Yozgat’ın Sorgun ilçesinin mahalle muhtarları, ÇEDAŞ görevlilerinin, son ödeme gününü geçiren abonelere teslim edilmesi gereken elektrik kesme ihbarnamesini ‘rastgele yerlere’ bırakarak abonelere ulaştırmadıklarını iddia ettiler. Muhtarlar, ihbarnameleri abonelerine ulaştırmayan ÇEDAŞ’ın, ardından kısa süre sonra elektriklerini kesip, fatura tahsilatı sırasında da fatura bedeline ilâve olarak bir de ‘açma-kapama’ parası almalarından yakındılar.

Kaymakamlık muhtarlarla toplantı yaptı

Yozgat’ın Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, daire müdürleri ile birlikte köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, tarım ve hayvancılık, kredi kullanımı ve asayiş konularında muhtarları bilgilendirdi, muhtarların sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

Sorgun Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya Kaymakam Levent Kılıç’ın yanı sıra İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Demir, İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Malmüdürü Aygül Tanık, Ziraat Bankası Müdürü Mustafa Aksoy, İlçe Özel İdare Müdürü Metin Kayhan ve ÇEDAŞ yetkilileri katıldı.

Toplantıda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, üreticiye sağlanan destekler hakkında muhtarlara bilgi verdi. İlçe Jandarma Komutanı Murat Demir de köy ve kasabalarda yaşanabilecek asayiş konuları hakkında uyarılarda bulundu. Demir, son zamanlarda, pazarlamacı, bohçacı, hurdacı veya benzer başka kimliklerle köye gelen yabancıların kötü niyetli kişiler olabileceklerini belirterek, bu kişilerin jandarmaya bildirilmesini istedi.

Toplantıya katılan diğer daire müdürleri kendi kurumlarıyla ilgili açıklamalarda bulundular.

Mahalle muhtarları ise ÇEDAŞ’tan şikâyetçi olduklarını dile getirdiler. Muhtarlar, ÇEDAŞ görevlilerinin, son ödeme gününü geçiren abonelere teslim edilmesi gereken elektrik kesme ihbarnamesini ‘rastgele yerlere’ bırakarak abonelere ulaştırmadıklarını iddia ettiler. Muhtarlar, ihbarnameleri abonelerine ulaştırmayan ÇEDAŞ’ın, ardından kısa süre sonra elektriklerini kesip, fatura tahsilatı sırasında da fatura bedeline ilâve olarak bir de ‘açma-kapama’ parası almalarından yakındılar.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, toplantıda tespit edilen sorunların çözümü için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Hiç yorum yok: