11 Ekim 2012 Perşembe

Vali Yazıcı: Önceliğimiz göçü durdurmak olmalı

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Toplantısı’na katılan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat’ın gelişmesi için öncelikle göçü durduracak çalışmaların yapılması ve projelerin üretilmesi gerektiğini söyledi.

Yozgat TSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Abdulkadir Yazcı’nın yanı sıra İl Defterdarı Mustafa Işık, İş Kurumu Müdürü Recep Öcal, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve TSO Meclis Üyeleri katıldı.

TSO Başkanı Metin Özışık, toplantıda Yozgat’ın ekonomik durumu hakkında genel bilgiler verdi. Yozgat’ta 10 kişi ve daha üzerinde istihdam sağlayan 396 işyeri bulunduğunu belirterek, bu iş yerlerinde istihdam edilen işçi sayısının 900’ün üzerinde olduğunu söyledi. Bir milyon 493 bin 256 metrekare alan üzerine kurulu bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) çeşitli büyüklükte 111 sanayi parseli bulunduğunu ifade eden Özışık, “Organize Sanayi Bölgesi’nde çeşitli sanayi alanlarının alt sektörlerine ait 26 tesis üretimini sürdürmekte olup, toplam bin 324 kişi istihdam edilmektedir. 10 Adet Küçük Sanayi Sitesi’nde toplam bin 465 işyeri mevcut olup, 4 bin 754 kişi istihdam edilmektedir. İl genelinde çeşitli sanayi iş kollarında, Sanayi Siciline kayıtlı 177 firma üretim yapmakta ve bu firmalarda 748’i vasıflı, 5 bin 159’u vasıfsız olmak üzere toplam 5 bin 907 kişi istihdam edilmektedir” diye konuştu.

Yozgat’ın gelişmesi için çok önemli bir proje olan Hayvancılık İhtisas OSB’nin kurulması için proje hazırlandığını bu konuda siyasilerden destek beklediklerini ifade eden Özışık, “Yozgat’ın gelişmesi tarım ve hayvancılık ve buna bağlı sanayi ile olacaktır. Bu yüzden Hayvancılık İhtisas OSB’nin kurulmasını istiyoruz” dedi.

TSO Başkanı Metin Özışık’ın sunumunun ardından bir değerlendirme yapan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat’ta en büyük sıkıntının dış göç olduğunun altını çizdi. Göç meselesinin bütün Orta Anadolu’nun ortak meslesi olduğunu belirten Yazıcı, ancak Yozgat’ta yaşanan göç oranının çok yüksek olduğunu ifade etti. Yazıcı, “Bizim öncelikle bu göçü tersine çevirme, yakalama gücümüz çok zor ama en azından durdurmamız lâzım. Ondan sonra tabi ki tersine göç güzel ve tatlı bir gelişme olur” dedi.

Kabalı projesi ihaleye çıkacak

Kadışehri Kabalı’da uygulanan Meyvecilik Projesi’nin çok önemli bir proje olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, şunları söyledi:

“Orada uygulamaya konulan projeyi şimdi biz bu nasıl devam etmeli onu düşünüyoruz. Seracılık ne kadar istihdam sağlıyor bunların hepsini düşünmemiz lazım. Kabalı projesi ihaleye çıkacak. Önümüzdeki sene orada kısa bodur, uzun bodur ağaçlar meyve yapacak. Biz bunu Yozgatlı olarak ileri gelenleri olarak bizim tek hedefimiz bu projenin batmamasını sağlamaktır. Bunları genişletmemiz gerekiyor. Bu bir örnek teşkil edecek projedir” diye konuştu.

Hiç yorum yok: