30 Temmuz 2012 Pazartesi

Yerköy’deki esrarkeşler
halkın can ve mal emniyetini tehdit ediyor

“Yozgat Yenigün” gazetesi yazarı İnan Soyer, Yerköy ilçesinde uyuşturucu hap ve esrar kullanımının yaygınlaştığını, caydırıcı bir tedbir alınmadığı için de rahatlıkla alınıp satıldığını ileri sürdü.

İnan Soyer, Dr. Sadık Ahmet Parkı’nın, hap ve esrar kullanan gençlerin gözde mekânlarından birisi olduğunu belirterek, bu parkta büfe işleten ve esrarkeş gençleri parktan uzaklaştırmak isteyen Alparslan Küçükduman’ın bu gençler tarafından bıçaklanarak öldürüldüğüne dair iddiayı kaydetti. Soyer, ilçe Emniyet Müdürlüğü’nü görevi ihmal etmekle suçlayarak, İl Emniyet Müdürlüğü’ne uyarıda bulundu.

“Yozgat Yenigün” gazetesi yazarı İnan Soyer, “Yerköy’de huzur sükûn kalmadı…” başlıklı yazısında, Yerköy’de Alparslan Küçükduman’ın bıçaklanarak öldürülmesinin arka planını ele aldı. Soyer, yazısında şunları kaydetti:

“(…) Evet.. Yerköy’de birkaç gün önce gencecik bir adam tâbir yerindeyse pisi pisine canından oldu. Hemen akabinde rövanşist bir yaklaşım sergilendi ve zanlılardan birisine âit olduğu öne sürülen otomobil ateşe verildi.

Olayın büyüyebileceği; dalbudak salacağı endişesi taşımaktayım. Bu endişedir ki, sessiz kalmak/görmezden gelmek gibi bir ucuzluğa tevessüle engel teşkil ediyor.
Hukukun yeterince uygulanmadığı, kendini göstermediği yerde vatandaşın güveni/inancı/itimadı sarsılır ve durum tez zamanda tamir edilmezse “ihkak-ı hak” devreye girer..

İhkak-ı hak kimseye hayır getirmez!

Amacımız âsâyişin tesisine yardımcı olmak; huzura sükûna katkı sağlamak.

Duyduğuma göre, Yerköy’de hap ve esrar yaygın olarak kullanılmaktadır. Caydırıcı bir önleme/engelleme yapılmadığı için rahatlıkla alınıp satılmaktadır. Hap ve esrar özellikle gençler nezdinde yer tutmaktadır. Elimde, “kullanım yaşı 15’e kadar düştü” notu bulunmaktadır ki, bu veri dahi tek başına dehşete düşmeye/düşürmeye yeter gelir.

İddia şudur:

Hap ve esrar içerek kendilerinden geçen ve ilçedeki parkları mekân eyleyen gençler çeteleşmeye gitmekte ve vatandaşın mal/can güvenliğine ciddî tehdit oluşturmaktadır. Kimi vakitlerde, kimi yerlerde gezinmek tehlikeyi göze almakla eşdeğer görülmektedir.

Bu bağlamda, iddianın ikinci safhası da şöyledir:

İşte, bu hap ve esrar kullanan bağımlı gençlerin son vukuatı, Alparslan

Küçükduman’ın hayatını kaybetmesiyle kendini gösterdi.

Dr. Sadık Ahmet Parkı da, hap ve esrar kullanan gençlerin gözde mekânlarındandı. Alparslan Küçükduman’ın parkta büfe işletmeciliğini üstlenmesiyle birlikte bu gençler burada barınmakta zorluk çekti. Maktul ve yakınlarıyla sık sık karşı karşıya geldi.

Olay gecesi son karşı geliş oldu. Alparslan Küçükduman hap ve esrar kullandıklarını bildiği 5 gençle tartıştı ve onları yine parktan uzaklaştırdı. Gençler bir süre sonra 20’ye yakın bir grup hap bağımlısı ile birlikte parka tekrar geldi ve Alparslan Küçükduman ve birkaç yakınıyla kavgaya tutuştu. Kavga esnasında boynuna ve vücudunun değişik yerlerine bıçak darbesi alan Alparslan Karabulut hayatını kaybetti.

İddia doğruysa eğer, çok vahim bir durumla karşı karşıyayız. Burada İlçe Emniyetinin ihmali bâriz bir şekilde öne çıkmakta/göze batmaktadır.

Konuyu tekrar ele almazdan önce, İlçe Emniyet Müdürümüzün, hassaten İl Emniyet Müdürümüzün dikkatini çekmeyi görev bilirim!”

3 yorum:

Adsız dedi ki...

eğer emniyet görevini yapsaydı yan gelip yatmayıp o esrar hap kulanan kişileri çalıştığı yerden ve o parktan uzakaştırıp ailelerin rahat etmesi için canından olan o kişi ALPARLSLAN KÜÇÜKDUMAN bunun vefasını canıyla ödüyo ya bizim polisimiz ne yapıyo anca maşını al yan gelip yat allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Adsız dedi ki...

yerköy ne zaman bu hale geldi hala inananmıyorum. gençlere esrar hap vs... kelimelerini kullanmak artık o kadar normal geliyor ki aklım almıyor. emniyet nerde_? çocuklar bile kimin sattığını kimlerin kullandığını biliyor. hiç mi sivil polis yok... yazık değil mi Alpaslan abiye... onun da çocuğu vardı...

Adsız dedi ki...

İnsanlara Allahın aşkı ve sevgisi tam anlamıyla verilmesse daha nice gençler gidecek.Alparslan gerçek dürüst bir gençti bence o ölmedi şehit oldu.Bundan sonra bence dahada kötüye gitmekte sauçu Emniyete atmamak lazım.Emniyetin eli kolu kanunlarla bağlı bu kadar esneklik hayır getirmez.