30 Temmuz 2012 Pazartesi

Yeni TOKİ Konutları’na doğalgaz nasıl bağlanacak?

“Yozgat Hakimiyet” gazetesi yazarı Yeliz Selvi, yeni TOKİ konutlarına doğalgaz hattı çekilebilmesi için konut sahiplerinin en az yarısının talepte bulunmaları gerektiğini, ancak 18 dairelik konutlarda pek çok dairenin boş olması sebebiyle yeterli çoğunluk sağlanamadığını kaydetti.

Bu durumun, yeni TOKİ Konutları’nda ikamet edenleri önemli ölçüde mağdur ettiğini belirten Selvi, yazısında “Yeni TOKİ evlerine taşınan insanlar, doğalgaz için kaç ay bekleyecek?” diye sordu. Selvi, şunları kaydetti:

“18 dairesi olan apartmanda yeterli çoğunluk (yarısı) sağlanamazsa o hattın taşınması uzayacak gibi duruyor. Çünkü onlara söylenen merkezi sistem uygulanacağından dolayı orada çoğunluğun en azından yarısının sağlanmasına yönelik olduğudur.

Peki yeterli çoğunluk sağlanamazsa oradaki insanlar doğalgazsız ne yapacak?
Ve oradaki insanlar bu çoğunluk sağlayamazsa doğal gaz bağlanması için yeterli parayı nasıl bulacaklarını, güçlerinin ona yetemeyeceğini söylüyorlar. Bir apartmanda beş kişi oturanda var bir iki kişi de... Bir iki kişinin doğal gaz hattının döşenmesi için o paranın altından kalkamayacağını düşünüyorum.

Sigortası, bir güvencesi olmayan insanlar var orda... Ve şu an oradaki insanlar doğal gaz olmadığı için zorlanıyorlar. Küçük tüplerle idare ediyorlar.

O yeni yapılan TOKİ evlerinde doğal gaz hattının taşınabilmesi için daha kaç gün ya da kaç ay beklemeleri gerekiyor?”

Hiç yorum yok: