14 Temmuz 2012 Cumartesi

Tekin: Yozgat’ın 30 yıldır oy verdiği siyasetçiler, Yozgat’ı değil kendilerini kalkındırdılar

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, halen kabinede ve parlamentoda yer alan Yozgatlı siyasetçilerin 30 yıldır siyasetin içerisinde olmalarına rağmen Yozgat’ı değil kendilerini kalkındırdıkları ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Bahadın Şenlikleri’ne katılmak için Yozgat’a geldi. Gürsel Tekin, CHP Yozgat İl başkanı Onur Kaytan ve Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’la birlikte Yozgat İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Yozgat’taki seçmenlerin sürekli oy verdikleri sağ iktidarların Yozgat’ın kalkınması için çaba göstermediklerini ileri süren Tekin, şunları söyledi:

“Zaman zaman Sayın Başbakan, Cumhuriyet’in değerleriyle uğraşmak için İsmet İnönü ve Mustafa Kemal Atatürk ile meşgul olarak öyle bir algı oluşturuyor ki, sanki kendisi 2002 yılında iktidarı İsmet İnönü’den devralmış. Yozgat’ta olduğu gibi şu anda parlamentoda önemli makam ve mevkilerde olan Yozgatlı siyasetçilerin 30 yıldır siyaset yaşamının içinde olduğunu görebilirsiniz. Yani Yozgatlı 30 yıldır bunları tercih etmiştir, bunlara oy vermiştir. Bugün kabineye baktığınızda kabinenin en önemli bakanları Yozgat’ta doğmuş, Yozgat’ta büyümüş, Yozgat halkı kendisine rey vererek seçmiştir. Türkiye’de bugün göç veren iller arasında Yozgat ikinci sırada. Yani sonuç itibariyle 50 yıldır Yozgatlıların oy verdiği insanların Yozgat’ın kaderini değiştirmediği ancak ve ancak kendi kaderlerini değiştirdiğini görebilirsiniz.”

Bahadın Şenlikleri’ne katılan Tekin, şenlik kapsamında düzenlenen 68’liler Fotoğraf Sergisi’nin de açılışını yaptı.

Hiç yorum yok: