6 Temmuz 2012 Cuma

Sorgun’da yılda 140 ton bal üretiliyor

Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, ilçede arıcılık yapan vatandaşlara ait toplam 4 bin 500 kovandan yılda yaklaşık 135-140 ton bal üretildiğini bildirdi.

Türkmen, bu 4 bin 500 kovandan 2 bin 500’ünün, aralarında Ordu, Eskişehir ve Aydın’ın da olduğu Türkiye‘nin farklı illerinden gelerek Sorgun’a yerleşen arıcılara ait olduğunu kaydetti.

Yozgat’ın, arıcıların önem verdiği bitki türleri bakımından oldukça zengin bir şehir olduğunu belirten Türkmen, “Bu bitkilerin başında özellikle ballıbaba, kekik, geven, sarı yonca, hardal ve yavşan otu geliyor” dedi. Sorgun’da arıcılığı geliştirmek için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Türkmen, bu yıl 16 kişiye 14 bin 140 lira destekleme ödemesi yaptıklarını söyledi.

Hiç yorum yok: