12 Temmuz 2012 Perşembe

HAS Parti AK Parti’ye mi katılıyor?

Bu gün AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “'Sayın Başbakanımızın bizim HAS Parti ile AK Parti’nin bütünleşmesi konusundaki tekliflerini, davetini bugün aldık. Karşılıklı olarak konuyla ilgili görüşlerimizi paylaştık” dedi.

Kurtulmuş, iki partinin bütünleşmesi konusunun her iki partinin yetkili kurullarında değerlendirileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’u kabul etti.
Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki görüşme saat 1 saat 15 dakika sürdü.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Sayın Başbakanımızın bizim HAS Parti ile AK Parti'nin bütünleşmesi konusundaki tekliflerini, davetini bugün aldık. Karşılıklı olarak konuyla ilgili görüşlerimizi paylaştık” dedi.

Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan’ın kendisine, konuyu partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na götüreceğini söylediğini belirterek, şöyle konuştu:

“Bu süreçte yeni Türkiye’nin inşası konusunda bir güç birliği, bir güçlenmenin, bir birlikte mücadele etmenin uygun olacağını orada ifade edeceğini söylediler. Biz de benzer şekilde, bu daveti partimizin kurullarına, Merkez Yürütme Kurulu’na ve Genel İdare Kurulu’na götüreceğiz.”

Makam mevki beklentimiz yok

“Bizim derdimiz, ne Numan Kurtulmuş olarak ne de HAS Parti’de mücadele eden arkadaşlarımız olarak hiçbirimizin bir makam, mevki beklentisi yoktur. Böyle olmadığını da zaten bütün Türkiye biliyor” diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni dönemde, yeni süreçlerde yeni Türkiye’nin inşası için bizim de baştan beri söylediğimiz ilkeler, prensipler çerçevesinde bir güç birliği imkânı, bir bütünleşme imkânı olabilir mi, bunları müzakere edeceğiz ve konuyu şeffaf bir şekilde bütün kamuoyuyla, bütün milletimizle birlikte paylaşacağız. Parti içinde arkadaşlarımızla bu konuları görüşeceğiz ve en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacağız.”

HAS Parti, kararını pazardan sonra verecek

HAS Parti Merkez Yürütme Kurulu, AK Parti’nin davetini değerlendirmek üzere saat 14.00’de toplandı.

Genel Başkan Numan Kurtulmuş başkanlığında yapılan MYK’da Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın iki partinin birleştirilmesi teklifi ele alındı. Toplantı sonunda bu konuda bir karar alınmadığı öğrenildi. Kararın, pazar günü yapılacak İl Başkanları Toplantısı ve Genel İdare Kurulu’nda görüşüldükten sonra alınacağı öğrenildi.

Hiç yorum yok: