5 Temmuz 2012 Perşembe

CHP Milletvekilleri, STK’ların derdini dinlemek için Yozgat’a geldiler, STK’lardan tepki gördüler

Yozgat’ta STK temsilcileriyle bir araya gelen CHP Milletvekillerinden Kamer Genç, tutuklu milletvekillerinin durumuna dair görüşlerini dile getirirken, bu konudaki tutumundan dolayı Yozgatlı devlet adamı TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i de eleştirdi. Genç, Cemil Çiçek’i, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünün dışına çıkamamakla suçladı.

Bu eleştiri üzerine YESOB Başkanı Bektaş ve TSO Başkanı Özışık, “Yıllarca duruşu ile sağlam siyaset yapmıştır; Cemil Bey’e laf söyletmeyiz” diyerek Genç’in eleştirisine şerh koydular.

CHP Milletvekilleri, Yozgat STK temsilcileri ile bir araya geldiler

Siyasî çalışmaları kapsamında kısa süre kalmak üzere Yozgat’a da uğrayan CHP Milletvekilleri, CHP İl Başkanı Onur Kaytan’ın “Yozgat’ta sivil toplum kuruluşlarının (STK) birtakım sıkıntıları var. Onlarla bir toplantı yapıp sorunlarını dinleyelim” teklifi üzerine STK temsilcileriyle bir araya geldiler.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, geçen Şubat ayında yaptığı açıklamada, AK Parti İl Teşkilatı’nın, kendisinin Yozgat’a sık sık gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’la görüştürülmediğini ileri sürerek tepkisini dile getirmişti.

Yozgat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Uğur Bektaş da, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve İl Başkanı Fahri Açıkgöz’ün de yer aldığı heyetin YESOB ziyaretinde, ‘Yozgat Tanıtım Günleri’ ve ‘Sürmeli Festivali’ gibi organizasyonlar öncesinde kendilerinden görüş alınmamasından yakınmıştı.

Yozgat sivil toplum kuruluşlarının buna benzer şikâyetlerini dikkate alan CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, Yozgat’a gelen CHP Milletvekillerinden, STK temsilcileri ile bir araya gelerek sıkıntılarını dinlemelerini istedi.

CHP İl Teşkilatı ziyaretinden sonra Eser Otel’de yapılan toplantıya CHP milletvekilleri Kamer Genç, Süheyl Batum ve İlhan Cihaner, CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, Yozgat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Uğur Bektaş, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık ve Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz katıldı.

Kamer Genç: Tunceli, Yozgat; hepimiz kardeşiz

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, siyasî bakımdan Yozgat ve Tunceli’nin sembolik önemine işaret ederek şunları söyledi:

“Solcular Yozgat’a, sağcılar Tunceli’ye sürgün ediliyordu. Yozgat’a gelen solculara kötü davranılacak, Tunceli’ye giden sağcılara kötü davranılacak, dolayısıyla memuru çalışmaz duruma sokuyorlardı. Tabii bu bir zamanlarda oldu. Ama şimdi anlıyoruz ki arkadaşlar, hepimiz kardeşiz. Hiç sağcısı, solcusu yok. Bu memlekette önemli olan insan olmak, önemli olan halkını sevmek, önemli olan vatanını sevmek, önemli olan dürüst olmaktır. Sizin bakanlarınızı tanıyorum, onlara ‘bakan’ da demiyorum hiçbir zaman. Ben onlara diyorum, ‘Hep kendiniz zengin olacağınıza biraz da bu memleket zengin olsun, fakir fukara zengin olsun. Çoluk çocuklarını en iyi kurumlara getiriyorlar. Çok büyük vurgunlar oluyor. Bunların hepsini söylüyorum.”

Onlar soydukça siz daha çok oy veriyorsunuz

Yıllarca Yozgat’ın sağ iktidarlara oy verdiğini belirten Genç, “Yozgat’a şeker fabrikası 1998’de yapıldı. Şimdi ne yapıyorlar? Özelleştiriyorlar, kendi yandaşlarına veriyorlar. Sizin verdiğiniz bakanların zamanında memleket soyuluyor. Onlar soydukça Yozgatlı kardeşlerim, siz de oy veriyorsunuz. Biraz da günah sizdedir” dedi.

Tutuklu milletvekillerinin durumuna dair görüşlerini de dile getiren Genç, bu konudaki tutumundan dolayı Yozgatlı devlet adamı TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i de eleştirdi. Genç, Cemil Çiçek’i, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünün dışına çıkamamakla suçladı.

Bu eleştiri üzerine YESOB Başkanı Bektaş ve TSO Başkanı Özışık, “Yıllarca duruşu ile sağlam siyaset yapmıştır; Cemil Bey’e laf söyletmeyiz” diyerek Genç’in eleştirisine şerh koydular.

CHP Milletvekili Süheyl Batum ise, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların Ankara’ya iletmek istedikleri konulara aracılık yapmak için Yozgat’a geldiklerini belirttiği konuşmasında, Türkiye’de sanayi ve tarım alanında ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:

“Buğday, 5 sene önce 45 Kuruştu, şimdi 50 Kuruş. Mazotun kaç para olduğunu biliyoruz. Türkiye’de genelde ‘olsun’ diyorlar. ‘Sana ne, sana mı kaldı?’ diyorlar. ‘Hiç olmazsa Müslüman adam bunlar’ diyorlar. Peki biz eskiden gâvur muyduk? Hep beraber 10 sene önce bu ülkede Müslümanlık yok muydu? Böyle bir toz bulutuyla insanların kafasını sardılar. Herkese bir korku saldıklarını zannettiler.”

CHP’ye başörtüsü tepkisi

Toplantıda söz alan Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, CHP’nin söylemini artık değiştirmesi gerektiğini belirterek, “AKP’yi bu duruma CHP getirdi. İnsanların üç tane atardamarı var. Birincisi İslâmiyet. Bir türban dediniz tutturdunuz. Türban nedir? Benim çocuğum okula türbanlı gitmiştir, senin çocuğun açık gitmiştir, buna takılmayalım” diye konuştu.

Hiç yorum yok: