19 Haziran 2012 Salı

Yozgat, balıkçılıkta söz sahibi olmak istiyor

Yozgat’ta sulama amaçlı göletlerde tonlarca balık üretiliyor. Balıkçılık Karadeniz'den bozkıra indi. Denizlerden uzaklarda Türkiye’nin tam orta yerinde. İç Anadolu’nun tahıl ambarlarından bir tanesi olan Yozgat, artık balıkçılıkta da iddialı.

Yozgat Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Ünal Koçak, “İlimizde 23 adet büyüklü küçüklü göletlerimiz var. Bu göletlerimizde de balıkçılık, yetiştiricilik anlamında, avcılık anlamında yapılmakta. Kafes balıkçılığı şeklinde alabalık üreterek ülkemizin balık ihtiyacının karşılanması ve tüketicilere kaliteli, ucuz beyaz eti sunmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Yozgatlı balıkçılar da durumdan memnun. Yozgat, gelecekte de balıkçılık sektöründe söz sahibi olmak istiyor.

Yozgat’ta yılda 358 ton balık üretiliyor

Sorgun İl Genel Meclisi Üyesi Ali Ünlü, geçen Şubat ayında yaptığı açıklamada, Yozgat’ta hâlen yılda 358 ton balık yetiştirildiğini belirterek, baraj ve göletlerde balık üretimini artırmak için çalışmalara başladıklarını, proje aşamasında olan ve yapımı devam eden tesisler tamamlandığında yılda 5 bin 875 ton balık üretilmesini hedeflediklerini söylemişti.

Yozgat’ta baraj ve göletlerde balıkçılığın geliştirilmesi için çalışma başlatılmıştı.

İl Genel Meclisi üyeleri Ali Ünlü, Dursun Karaca ve Cengiz Özdemir’den oluşan komisyon, Yozgat’taki baraj ve göletlerde balık çeşitliliği konusunda araştırma yapmışlardı.

Hiç yorum yok: