19 Haziran 2012 Salı

Ücretlerini alamayan Boğazlıyan Belediyesi işçileri, iş yavaşlatma ve oturma eylemi yaptılar

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçe belediyesinde çalışan işçiler, maaşlarını alamadıklarını öne sürerek, iş yavaşlatma ve oturma eylemi yaptılar.

Maaş alamadıkları için faturalarını ödeyemediklerini, bu sebeple de haciz korkusu yaşadıklarını dile getiren yaklaşık 40 işçi, “Yılın 4 ayı düzenli maaş alıyoruz. Geri kalan aylarda ise maaşımızı düzenli alamıyoruz” diyerek, belediyeye tepki gösterdiler.

Sabah saatlerinden itibaren Boğazlıyan Belediyesi İtfaiye Amirliği ve Belediye Garajı önünde iş yavaşlatma ve oturma eylemi yapan işçiler, maaşlarının bir an önce hesaplarına yatırılmasını istediler.

Oturma eylemini, İş Kanunu’nun 34. Maddesine istinaden şahsî olarak yaptıklarını belirten işçiler, eylemlerinin sendika ile bir alâkasının olmadığını kaydettiler.

Belediye: Zor durumdayız

Boğazlıyan Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Canagir ise yaptığı açıklamada belediyenin ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu, bu yüzden maaşların tamamını yatıramadıklarını ifade etti. Canagir, gelecek aylarda işçilerin kalan maaşlarını ödemeye çalışacaklarını söyledi.

Hiç yorum yok: