23 Mart 2012 Cuma

Şehit babasından metanetli duruş:
Provokatif söylemlere müsaade etmiyorum

PKK teröristleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Yozgatlı Özel Harekât Polisi Mustafa Erdoğan’ın anne ve babası, oğullarının cenaze töreninde iman, sabır ve metanet dolu bir duruş sergilediler.

Şehit polisin annesi Tuğba Erdoğan, Şehidin annesi Tuğba Erdoğan, oğlunun bayrağa sarılı oğlunun tabutuna bakarak, “Seni Peygamber Efendimizin yanına gönderiyorum. Selâm söyle, seni bağrına bassın. Hz. Hamza’nın yanına gönderiyorum. Onun gibi yiğit bir evlâtsın” dedi.

Kendisi de Emekli Polis Memuru olan şehit babası Ramazan Erdoğan ise, Yozgat halkının iftiharla anlata geldiği “Kınalı Hasan” hikâyesine atıfta bulunarak, “Şimdi de yine aynı yerden, yiğidin harman olduğu yer Yozgat’tan kınalı Mustafa çıktı” dedi.

Cenaze töreninde bir de uyarıda bulunan baba Erdoğan, “Ricam şu: Vakarlı bir duruş sergileyerek şehidimizi yerine götüreceğiz, ait olduğu yere teslim edeceğiz. Provokatif eylem ve söylemlere müsaade etmiyorum, kimse de etmesin. Şehide yakışır bir şekilde uğurlayacağız” diye konuştu.

Kınalı Hasanlar ölmez!..

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Cudi Dağı’nda PKK teröristleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 6 Özel Harekât Polisi, memleketlerinde düzenlenen cenaze merasimlerinin ardından toprağa verildi.

Yozgatlı Şehit Polis Mustafa Erdoğan için de memleketi Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde tören düzenlendi.

Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen cenaze törenine Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Yozgat Milletvekilleri Sadir Durmaz, Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, siyasî partilerin temsilcileri, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, emniyet ve jandarma mensupları ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Şehit Mustafa Erdoğan’ın özgeçmişinin okunmasının ardından kürsüye gelen şehit babası Ramazan Erdoğan, oğlunun Yozgat’ı, Yozgatlıyı ve bütün Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek, şöyle konuştu:

Yiğidin harman olduğu yerden bir ‘Kınalı Hasan’ daha…

“Biz onu önce Allah’a, sonra da size emanet ediyoruz. Bundan sonra emanetinize sahip çıkınız. Çanakkale’de Kınalı Hasan vardı. O, vatan için şehit düşmüştü. O nesil devam ediyor. Şimdi de yine aynı yerden, yiğidin harman olduğu yer Yozgat’tan kınalı Mustafa çıktı. Bundan sonra onun adı ‘Kınalı Mustafa’. Annesi onu Şırnak’a, Cudi Dağı’na, kahpelerin bulunduğu yere, vatan ve millet düşmanlarına, devlet ve din düşmanlarına karşı mücadele etsin diye gönderdi. Annesi ve babası onu çok severdi. Lütfen sizler de onu çok sevin. Bu gün ağlama günü değil, kahpeleri sevindirmeyeceğiz. Dimdik duracağız. Onları sevindirmeyeceğiz.”

Cenaze töreninde bir de uyarıda bulunan baba Erdoğan, “Acımız çok büyük. Bu anlatılmaz, sadece yaşanır. Ama Rabb’im bu acıyı bir daha hiç kimseye yaşatmasın. Ricam şu: Vakarlı bir duruş sergileyerek şehidimizi yerine götüreceğiz, ait olduğu yere teslim edeceğiz. Provokatif eylem ve söylemlere müsaade etmiyorum, kimse de etmesin. Şehide yakışır bir şekilde uğurlayacağız” diye konuştu.

Şehidin annesi Tuğba Erdoğan ise, oğlunun bayrağa sarılı tabutuna bakarak, “Seni Peygamber Efendimizin yanına gönderiyorum. Selâm söyle, seni bağrına bassın. Hz. Hamza’nın yanına gönderiyorum. Onun gibi yiğit bir evlâtsın” dedi.

Şentürk: Şehidimizin kanı yerde kalmadı

Törende konuşan Vali Necati Şentürk de, çatışma sonrası şehitlerin intikamının alındığını, kanlarının yerde kalmadığını söyledi.

Yozgat İl Müftüsü Nuh Korkmaz tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, şehit Mustafa Erdoğan’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında bir süre taşındıktan sonra ambulansla Dereçepni köyüne götürülerek toprağa verildi.

Şehit polis Mustafa Erdoğan, operasyon öncesi annesini telefonla arayarak helâllik istemişti. Şehit Erdoğan, evlilik hazırlığı yapıyordu.

Bozdağ: Türkiye’nin terörle mücadelesi kararlılıkla devam edecek

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, cenaze töreni öncesinde ziyaret ettiği Yozgat Valiliği’nde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Bozdağ, “Türkiye’nin terörle mücadelesi kararlılıkla devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Boğazlıyan şehidimize ve diğer şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyorum” dedi.

Bozdağ, daha sonra Boğazlıyan ilçesine geçerek Şehit Mustafa Erdoğan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Burada Emekli Polis memuru baba Ramazan Erdoğan’a baş sağlığı dileyen Bozdağ, Erdoğan’a sarıldı. Erdoğan bu sırada “Vatan sağ olsun. Şehitlik herkese nasip olmaz. Oğlumuzun operasyona gittiğini biliyorduk. Annesi ile 4 gün önce telefonla görüşmüştü” dedi.

Hiç yorum yok: