13 Mart 2012 Salı

Bu kaldırımlar 20 yıldır çamurdan kurtulamadı

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde, “Nevzat Şener Bulvarı’nın Boğazlıyan Yolu sol kısmı”nın yaklaşık 20 yıldır çamurdan kurtulamadığı ileri sürülüyor.

Sarıkaya ilçesinin mahallî gazetelerinden “Yöre Haber”de yayınlanan habere göre ÇEAŞ, 3 yıl önce elektrik kablolarını yer altına indirmek için Nevzat Şener Bulvarı’nda açtığı çukuru kapattıktan sonra üzerine beton dökmeyince, zaten bozuk olan kaldırım da çamur içerisinde kaldı. Bu durumdan rahatsız olan esnaf, kaldırım yapılmayınca kendi imkânları ile kaldırıma beton döktürdü. Ancak, kaldırım yine de çamurdan kurtulamadı.

Sarıkaya Çamur Köprüsü!..

Kaldırımın, bu kış karlar eridikten sonra daha da çamurlu hâle geldiği, bazı esnafın iş yerine girebilmek için kaldırıma tahtalar koymak zorunda kaldığı belirtiliyor.
Yöre Haber, bu durumu hicvetmek için, “Hükümet İstanbul Boğazı’na 3. köprüyü kurmak için çalışırken, Sarıkayalı vatandaş da iş yerine girmek için tahta köprü kurdu” ifadesini kullandı.

Ne MHP’li başkan çare oldu ne de AK Partili başkan

Haberde, “Nevzat Şener Bulvarı’nın Boğazlıyan Yolu sol kısmı”nın yaklaşık 20 yıldır çamurdan kurtulamadığı ileri sürülürken, söz konusu bölgenin MHP’li Eski Belediye Başkanı Mecit Muş döneminde de, AK Partili mevcut Belediye Başkanı Ali Osman Erbir döneminde de çamur içinde kaldığı kaydedildi.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Tam da üzerinde söz söylemek istediğim nokta buydu. Meclis başkanı ve enerji bakanı başta olmak üzere Meclise şu kadar milletvekili veren bir ilin Sarıkaya ilçesi halkının yaşam kalitesi budur işte. Bütün bunlar yetmezmiş gibi argo ifade ile gaza getirilen Sarıkaya Esnafından üstüne üstlük bir de adliye sarayı yaptırmak için bağış toplatılıyor.
Bu vatandaşlar vergilerini zaten veriyor. Üstelik verdikleri vergiler vergi vermeyen illere yatırım olarak, sözüö ona açılım yatırımları olarak aktarılıyor, tüketmediği elektriğin parasını kayıp ve kaçak ücreti olarak ve sayaç okuma bedeli olarak ödüyor.
Vatandaş vergiyi verir, devlet bayındırlık hizmetlerine harcar. Bence bu şartlarda yaşatılan Sarıkaya halkı bırakın adliye sarayı içinde bağışta bulunmayı hak talep etmek durumundadır.
Bir kanaate şimdi daha sıkı sarılıyorum: Aşiret ve tarikat düşüncesi altında köleleştiren zihinlere demokrasi gelemez. İnsan önce hakkını savunmasını bilmeli.
Adında adalet kavramı bulunan bir siyasi iktidarın, önce sözü geçen haksızlıkları ortadan kaldırması gerekmez mi?
"Dijle kenarında bir kurt bir koyunu yese Onun hesabını Allah Ömer'den sorar" düşüncesine sahibiz sözünü kullanarak iktidara gelenler karşılığında bize bunları reva gördü.

Adsız dedi ki...

Sayın site yöneticisi,
herhalde "SARIKAYA KÖYLERİ KANALİZASYONA KAVUŞUYOR" benzeri yaldızlı manşetleri basından okumuşsunuzdur. Sarıkaya ilçesinin çamurundan bahsediyorsunuz; Belediye başkanına şunu sormanızı öneriririm: Battlgazi Mahallesindeki kanalizasyonsuz bölgelerden haberiniz var mı ve bu belediyecilik ayıbını ne zaman çözmeyi düşünüyorsunuz?

Adsız dedi ki...

Kimse iftira etmesin Sarıkaya'yı çamurdan kurtaran ve suya doyuran MHP'li Mecit Muş oldu. Temiz bir insandı. Başkanlığı döneminde kesesine bir kuruş atmak şöyle dursun evini ve arabasını satmak zorunda kaldı. AKP'li başkanın mecliste aldığı ilk karar ise Başkanın maaşını ik kat artırmak oldu. Tutanakları inceleyebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

mecit muş kendi yemedi doğru ama hep çevresi yedi da yedirdi.şimdiki başkanımızda hep kendi yiyor kimseye yedirmiyor.aralarındaki fark bu.ben kazım karabekir mah.oturuyorum mecit muşçok kaliteli asfalt ypmıştı.ama ali osman asfalt yolu rezil etti hertraf çamur millet komşusuna gidemiyor yazıklar olsun şimdiki başkana hiç bir şey yaptığı yok.2014 de bir aday olacağı söyleniyor sarıkay 10 yılını kaybetti bir 5 yıl daha dayanamaz

Adsız dedi ki...

lisede okurken okulumuza yeni öğretmenler geldiğinde hep klasık soruları sorarlardı.sarıkaya neyle ünlüdür,bütün sınıf aynı anda,yazın tozu,kışın çamuru hocam.
ben liseyi bitireli 15 yıl oldu.haberi okuyunca insan soruyor 15 yılda hiçbirşey değişmezmi.