7 Mart 2012 Çarşamba

Başer: Un Pazarı eski değerine kavuşacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat’ın en işlek bölgelerinden olan Un Pazarı’nın yeniden eski önemine kavuşacağını söyledi.

Başer, Un Pazarı çevresindeki çalışmalara en geç Mayıs ayında başlamayı ve kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Çapanoğlu Büyük Cami çevresinde yapılan düzenleme ile tarihi caminin rahatlatıldığını belirterek, un pazarında yapacakları çalışma ile tarihin yeniden canlanacağını söyledi.

Belediye Başkanı Başer, gerçekleştirilecek proje ile bölgedeki işyerleri yenilenirken tarihi dokunun ortaya çıkarılacağına vurgu yaptı.

Başkan Başer, “Yozgat’ta son dönemde birçok hizmet yapıldı. Şehir gelişti, güzelleşti, modernleşti, Türkiye’ye örnek oldu ama tarihi kent merkezi arzu ettiğimiz şekilde bir yenilenmeye tabi olmadı. Çapanoğlu Büyük Caminin ardından başladığımız yenilenme çalışması yeni bir sürece giriyor. Yozgat’ın en işlek bölgelerinden olan Un Pazarı, yeniden eski önemine kavuşacak” dedi.

Tarihî kent merkezlerinin bir bütün olarak ele alındığı, restore edildiği şehir sayısının sınırlı olduğunu hatırlatan Başkan Başer, “Yozgat’ta tarihe yönelik bir düzenleme içerisine girdik. Özellikle Lise Caddesi’nden başlayarak, Sarraflar Caddesi, Un Pazarı ve Çapanoğlu Büyük Camisi çevresinde tarihe uygun çalışmalar yapacağız.

Projeyi yaparken esnaflara malî bir yük çıkarmamaya çalıştık. Maliyeti belediyemiz tarafından karşılamaya gayret göstereceğiz. Bu yenilenmenin tamamlanmasıyla Yozgat’ın çehresi değişecek ve tarihi öne çıkacak” diye konuştu.

Başer, Un Pazarı çevresindeki çalışmaların en geç Mayıs ayında başlamasının planlandığını ve kısa süre içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Hiç yorum yok: