29 Ocak 2012 Pazar

Sadir Durmaz’dan tehlikeli sözler:
“PKK neyse Seyit Rıza ve Dersimliler de odur”

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, partisinin Yozgat Merkez İlçe Kongresi’nde, Dersim olaylarından dolayı devlet adına vatandaşlarından özür dileyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken, Dersimlileri ve Seyit Rıza’yı PKK’ya benzetti.

Durmaz, “O günün PKK’sı olan Dersim isyanından sözüm ona, ‘devlet adına özür diliyorum’ dedi. Sayın Başbakan, bir karar verin, devlet misiniz, hükümet misiniz? İşinize geldiğinde devlet olarak özür diliyorsunuz, oy kaybetme korkusu ve kaygısıyla PKK ile görüşme yapılırken ‘devlet görüşüyor’ diyorsunuz. O günün genç cumhuriyetini ve nizamını kabul etmeyerek ona başkaldıran Seyit Rıza ne ise, bugünün PKK’sı da odur. Türkiye devleti bunlardan özür dileyemez.”

PKK neyse Seyit Rıza ve Dersimliler de odur

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, partisinin Yozgat Merkez İlçe Kongresi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

AK Parti iktidarları dönemlerine bakıldığında hatırlara ayrılıkların körüklendiği, cepheleşmelerin, kamplaşmaların yoğun bir şekilde tetiklendiği bir süreç geldiğini ileri süren Durmaz, şunları söyledi:

“Sayın Başbakana, PKK ile görüşüyorsunuz dediğimizde ‘Ben değil, devlet görüşüyor’ demişti. O günün PKK’sı olan Dersim isyanından sözüm ona, ‘devlet adına özür diliyorum’ dedi. Sayın Başbakan, bir karar verin, devlet misiniz, hükümet misiniz? İşinize geldiğinde devlet olarak özür diliyorsunuz, oy kaybetme korkusu ve kaygısıyla PKK ile görüşme yapılırken ‘devlet görüşüyor’ diyorsunuz. O günün genç cumhuriyetini ve nizamını kabul etmeyerek ona başkaldıran Seyit Rıza ne ise, bugünün PKK’sı da odur. Türkiye devleti bunlardan özür dileyemez.”

Yozgat’ı Orta Anadolu’nun Hakkâri’si hâline getirdiler

Durmaz, AK Parti iktidarının Yozgat’a hiçbir şey vermediğini, Yozgat’ı ekonomik ve nüfus bakımından daha da kötü duruma düşürdüğünü, Yozgat’ı adeta Orta Anadolu’nun Hakkâri’si hâline getirdiğini ileri sürdü.

Çiftçilere AK Parti’ye karşı dik durun çağrısı

Konuşmasında çiftçilere de seslenen Milletvekili Durmaz, şöyle konuştu:

“Yozgat bir tarım şehridir. Memuru tayin ile getirebilirler, işçiyi işten çıkartmakla tehdit edebilirler, esnafı vergi ile, müfettiş ile tehdit edebilirler; Ey çiftçi kardeşlerim, toplumun bütün kesimlerinin AKP’ye oy vermek için kendine göre bir gerekçesi olabilir. Sen bana bir tane gerekçe söyle. 9 yıllık AKP iktidarı döneminde gelirin arttı mı, azaldı mı? Peki, seni neyle tehdit edecekler? Senin tarlanı buradan söküp Şırnak’a mı götürecekler? Sen niye dik durmuyorsun? Sen niye hakkına sahip çıkmıyorsun? Sen hakkına sahip çıkmazsan biz ne yapacağız? MHP ne yapacak? Herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır.”

Konuşmaların ardından 370 delegenin katıldığı kongrede yapılan seçimde, tek aday olan mevcut başkan İbrahim Ethem Sedef, yeniden MHP Yozgat Merkez İlçe Başkanlığına seçildi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Haber başlığını şiddetle kınıyorum
Anlaşılan ABD rüzgarına siz de kapılmışsınız. Eyit Rıza hakkında bilgi sahibi olmadan böyle haberler oluşturmak size yakışmıyor.