Hava ulaşımı firması Anadolujet tarafından yayınlanan Anadolujet Magazin dergisi, Ocak 2012 sayısında Yozgat mutfağına yer verdi. “Bozkırdan tatlar: Yozgat Mutfağı” başlığıyla yayınlanan yazıda, Yozgat mutfağının belli başlı yemekleri sıralandıktan sonra, arabaşı, yoğurtlu madımak, testi kebabı ve gebol’un tarifleri veriliyor.
Nilgün Tatlı’nın kaleme aldığı ve Emel Ernalbant’ın fotoğraflarıyla sunulan yazıda, Yozgat yemekleri şöyle sıralanıyor:
“Çiğdem pilavı, desti kebabı, tandır kebabı, katmer, ayva basması, arabaşı, sütlü kabak, bulama çorbası, parmak çörek, peksimet, çap çup, yoğurtlu madılamak, çedeneli kavurga, menengiç kahvesi, Çerkez yemeği, aşure çorbası, salçalı çılbır, pehli, helle, gebol, düğürcük çorbası, patatesli çorba, ak kabak çorbası, katıklı çorba, şalak turşusu, pekmez, sızgıt, patlıcan tavası, bezdirme...
Sayamayacağımız yöresel lezzetler, yolumuz Yozgat’a düştüğünde misafirperverlikleri ile Yozgatlıların ikram edecekleri yemekler damağımızda unutulmayacak tatlar bırakacaktır.”
(Yozgat Muhabir)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder