14 Aralık 2011 Çarşamba

Son 2 ayda soba gazından 7 kişi öldü

Battal Köyü’nde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen yaşlı çift, hayatını kaybetti. Yozgat’ta son 2 ay içerisinde soba zehirlenmesinden ölenlerin sayısı 7’ye ulaştı.

Gülsaçan çiftinin dramatik ölümü

Battal Köyü’nün çıkışında bulunan tek katlı kerpiç evde yaşayan 82 yaşındaki Nuri ve 74 yaşındaki Safiye Gülsaçan, dün gece akşam kömür sobası yanan odada uyudu.

Sabah saatlerinde uyanan Safiye Gülsaçan, odanın dumanla kaplandığını fark edince güçlükle yatağından kalkıp kapı ve pencereleri açtı.

Ardından da engelli olduğu için yürüyemeyen, baygın durumdaki eşi Nuri Gülsaçan’ı sürükleyerek dışarıya çıkarmaya çalıştı. Daha fazla dayanamayan Safiye Gülsaçan, dış kapının önüne kadar taşıyabildiği kocasının yanına yığılıp kaldı.

Fırıncı fark etti

Gülsaçan çiftinin ölümü, her gün onlara ekmek götüren fırıncının eve gelmesiyle ortaya çıktı. Gülsaçan çiftinin kapı önünde cansız bedeniyle karşılaşan fırıncı, köy muhtarı Salih Ceylan’a haber verdi. Muhtar Ceylan da durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Köye gelen yakınları ağıtlar yakarken, yaşlı çiftin cesetleri, ilk incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Son 2 ayda soba gazından 2 ölüm

Yozgat’ta son 2 ay içerisinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi.

Geçen ay içerisinde önce Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde aynı evde kalan Hüsne Şahin (73) ile torunu Hasan Hüseyin Şahin (13), daha sonra Yerköy İlçesi’nde imam Cafer Atak (25), sobadan sızan korbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Aralık ayının ilk haftasında ise Yozgat merkeze bağlı Salmanfakılı Köyü’nde Eşref Orakçı (63) ve Feciye Orakçı (55) çifti sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip, hayata veda etti.

Hiç yorum yok: