28 Aralık 2011 Çarşamba

Şampiyon boksör Mehmet Ateş Çayıralan’da

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi Pansu Şekerspor Kulübü’nde yetişen millî sporcu, şampiyon boksör Mehmet Ateş, başarı hikâyesini Çayıralan İlçesi’nde düzenlenen panelde öğrencilere anlattı.

Çayıralan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Aksiyon Planı” çerçevesinde, ilginç hayat hikâyeleri olan kişileri öğrencilerle tanıştırmak amacıyla, Çayıralan Belediyesi Kültür Merkezi’nde şampiyon boksör Mehmet Ateş’in konuk olarak katıldığı bir program düzenlendi.

Millî sporcu Mehmet Ateş, Çayıralan ziyaretinde önce Kaymakam Hatice Bayar Özdemir’i makamında ziyaret etti. Ateş, daha sonra Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda öğrencilerle bir araya geldi.

Ateş’in konuşmacı olarak katıldığı programı Çayıralan Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, İlçe Garnizon Komutanı Cemil Bakır, Belediye Başkanı Çakmak Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdür Murat Oğuz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler izledi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özgür Şenyüz, milli boksör Mehmet Ateş’i öğrencilere tanıtırken, genç sporcunun başarılarını şöyle özetledi:

“Mehmet Ateş, Yozgat’ın yetiştirdiği ender sporculardan biridir. 2007 yılında 12 yaşında iken boks hayatına başladı. İlk 8 millî müsabakasını kazandı. Nevşehir’de çıktığı ilk müsabaka ile Mehmet Ateş, boks hayatına başladı. Çorum’da Türkiye 2.’si, Zonguldak’taki turnuvada ise Türkiye şampiyonu oldu. 2010 yılında Ahmet Cömert Boks Turnuvasında 54 kg’da Yunan, Rus ve Azerî boksörleri yenerek şampiyon oldu. Aynı yıl Kazakistan’da yapılan Yıldızlar Boks Şampiyonası’nda Moğol rakibi ile yaptığı maçı önde götürürken kaşının açılması sonucu doktor kararıyla müsabakadan çekilerek dünya şampiyonluğunu kaçırdı.

Mehmet Ateş, 4 yıllık süre içerisinde 65 müsabakaya çıkmış, bu maçların 59’unu kazanmış, sadece 6’sını kaybetmiştir. Bu maçlarda 15 tane Türkiye şampiyonunu yenmiştir. Kaybettiği 6 maçtaki 5 rakibini daha sonraki maçlarda yenmiştir. Millî takım kaptanlığını da yapan Mehmet Ateş’i başarılarından dolayı kutluyor, ilçemize hoş geldin diyoruz.”

Şenyüz’ün konuşmasının ardından Mehmet Ateş ve beraberindeki Antrenör Kemal Akdağ, Furkan ve Mehmet Erdem kardeşler katılanlara kendilerini tanıtmak ve başarı öyküsünü anlatmak için kürsüye geldiler.

Yozgat İl Öğrenci Meclisi Başkanı Yahya Sözüpek, Boksör Mehmet Ateş’e ilçeye ziyaretinden duydukları memnuniyetin ifadesi olarak çiçek takdim etti.

Tanıtımın sonunda öğrenciler Mehmet Ateş’e çeşitli sorular yönelttiler.

Programın sonunda İlçe Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, başarılarından dolayı Mehmet Ateş’e ve Antrenör Kemal Akdağ’a plaket takdim etti.

Mehmet Ateş de İlçe Belediye Başkanı Çakmak Çetin’e madalya hediye etti. Başkan Çetin de Ateş’e dizüstü bilgisayar sözü verdi.

Hiç yorum yok: