19 Aralık 2011 Pazartesi

Kaymakam Dönmez: Hayvan Pazarı’nı canlandırabilirsek, Hayvan Borsası da kurabiliriz

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, ilçede kurulan ve bölgenin en büyük, en modern canlı hayvan pazarının ancak herkesin elbirliği yapması sayesinde canlandırılabileceğini belirterek, “Şimdi eğer bu hayvan pazarı eski günlere döner, canlanırsa, ilerde Hayvan Borsası da düşünülebilir. Sahip çıkarsak, anlatırsak, gayret edersek bu iş olur” dedi.

‘Nasıl tanıtalım’ toplantısı

Sarıkaya Belediyesi, geçen Kurban Bayramı’nda hizmete açılan ve bölgenin en modern mezbahanesi ve canlı hayvan pazarı olduğu belirtilen tesislerin bölgeye tanıtılması ve canlandırılması için yapılabilecekleri, geniş katılımlı bir toplantıyla masaya yatırdı.

Sarıkaya Belediye Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Başkan Yardımcısı Saadettin Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Osman Turan Karataş, Karayakup Belediye başkanı Necati Karaarslan, Yukarı Sarıkaya Belediye Başkanı Mevlüt Ayhan, Babayağmur Belediye Başkanı Ömer Günal, Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Abdulbaki Odabaşı, Ziraat Odası Başkanı Şevki Güngör, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celâl Güler, Muhtarlar Derneği Başkanı Hulusi Karaca, Minibüsçüler Kooperatifi başkanı Arif Yılmaz, muhtarlar ve hayvan üreticileri katıldı.

Erbir: Hep beraber gayret gösterelim

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, toplantıda yaptığı konuşmada, mevcut hayvan pazarını, geçmişte bölgenin en büyük hayvan pazarı olan meşhur ‘Hamam Pazarı’nın canlılığına kavuşturmak istediklerini ifade etti. Canlı hayvan pazarının hemen yanı başında bölgenin en modern mezbahanesinin bulunmasının bir avantaj olduğunun altını çizen Erbir, herkesi bu konuda gayret göstermeye çağırdı.

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez de, tanıtım eskiden olduğu gibi tellalla yapılmadığını ifade ederek, mezbahanenin ve canlı hayvan pazarının tanıtımına herkesin katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Sarıkaya’nın, hayvancılık bakımından Yozgat’ın en önemli merkezi olduğunu belirten Kaymakam Dönmez, “Şimdi eğer bu hayvan pazarı eski günlere döner, canlanırsa, ilerde Hayvan Borsası da düşünülebilir. Sahip çıkarsak, anlatırsak, gayret edersek bu iş olur” dedi.

Toplantıda, Hayvan Pazarı’nın haftanın hangi günü açılması gerektiği konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziraat Odası Başkanı Şevki Güngör ve Karayakup Belediye Başkanı Necati Karaarslan, alım-satımın Pazar günü yapılmasının daha isabetli olacağını dile getirdiler.

Sarıkaya Belediyesi’nin, Canlı Hayvan Pazarı’nın tanıtılması amacıyla 10 bin adet broşür bastırdığı belirtiliyor.

(Kaynak: sarikayagazetesi.com)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

20.12.2011 tarihinde Çorum Hayvan Pazrındaydım Sarıkaya Belediye Başkanı Sarıkaya Belediyesinde çalışan zabıta diğer görevlileri Çorum Hayvan Pazarında Sarıkaya Hayvan Pazarının açıldığını duyurmak üzere Çoruma görevlendirmiş görevli arkadaşlar Çorum Hayvan Pazarında el ilanları dağıtıp Alıcı satıcıları Sarıkaya ilçemize davet ediyorlardı. Gurur duydum. Sarıkaya Belediye Başkanını tebrik ediyorum.