10 Aralık 2011 Cumartesi

Gazeteci Bahri Tek, bazı belde belediyelerini
‘adrese teslim’ ihale vermekle suçladı

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde yayınlanan “Yöre Haber” gazetesinin sahibi Bahri Tek, ilçeye bağlı bazı beldelerin belediye başkanlarını ‘adrese teslim’ ihale vermekle suçladı. Bahri Tek, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde yayınlanan “Yöre Haber” gazetesinin sahibi Bahri Tek, “Adrese teslim paket ihaleler” başlıklı yazısında, ilçeye bağlı Babayağmur, Karayakup ve Yukarısarıkaya beldelerinin belediye başkanlarını, “gazete ilânı vermeden, kamu oyu denetiminden uzak, kanunsuz ve keyfî bir şekilde belli şirketlere adrese teslim yöntemi ile ihale vermek”le suçladı.

Bu şekilde kamu kurumlarının zaafa uğratıldığını ve bir kesimin haksız ve hukuksuz bir şekilde milyonlarca Lira fayda sağladığını ileri süren Tek, “Bundan sonra istemeden yapacağımız iş, belde belediye başkanlarının ceza alacağını bile bile, mecburen Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmak olacaktır” diye yazdı.

Tek, belde belediyelerinin, beldelerinde yerel gazete yayınlanmadığı için ihaleleri gazete ilânları ile kamuoyuna duyuramadıklarını öne sürdüklerini, ancak ilgili kanuna göre, belediye sınırları dışında kalan yerler için yapılacak ilânların, mülkî sınırlar dikkate alınarak bağlı olunan ilçe veya il merkezinde yapılması gerektiğini hatırlattı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: