12 Ekim 2011 Çarşamba

Gazeteci Mermertaş’a göre, AK Parti’de teşkilatçılar ile vekilcilerin mücadelesi kızışıyor

‘Merhaba Yozgat’ gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Çetin Mermertaş, kongre süreci öncesi AK Parti teşkilatlarında büyük çaplı bir parti içi mücadele yaşandığını ileri sürdü.

Parti teşkilatlarında “Teşkilatçılar ile vekilciler” şeklinde bir ayrışma yaşandığını iddia eden Mermertaş, bu sessiz mücadeleyi “Parti içi güçlülerle söz sahiplerinin mücadelesi” olarak tanımladı. Mermertaş, “Kulis” başlıklı yazısında, “Bakmayın siz ortamın durgunluğuna; ne volkanlar patlıyor” diye yazdı.

Çetin Mermertaş, “Bugün iktidar partisinin çatısında olanların, birlikte hareket edip verdikleri mücadelenin dışına çıkmaları oldukça garip, çelişkili” yorumunda bulundu.

Mermertaş, yazısında, MHP’nin kongre sürecini işlettiğini belirtirken, CHP’nin geri adım atıp kongreleri askıya alma ihtimali bulunduğunu kaydetti.

(Yozgat Muhabir)

3 yorum:

Boğazlıyan Delisi dedi ki...

Ak Partide görünmez bir çekişme var.Buda sanırım İl Başkanlığı için yarış
Tan kaynaklanıyor.2008 yılındaki Boğazlıyan İlçe kongresinde il delegesi olarak tam 25 kişi,Sorgun ve Yozgat merkezden yazılmıştı.
Yanlış duymadınız.Boğazlıyan’ın 25 delegesi Sorgun ve Yozgatlı idi.
İl Merkezindeki başkanlık yarışı ,insanları yanlış yapmaya,doğruları görmemeye itiyor.
Öyle bir il başkanımız var ki ,Allah uzun ömür versin.Boğazlıyan ilçe başkanının kaç ton pancar kotası olduğunu biliyor.İlçe başkanına soruyoruz benim 1200 ton kotam var diyor.İl Başkanı 3000 ton diyor.(İlçe başkanımız kotasının bir bölümünü ZB eski müdürüne vermişti.Boğazlıyanda kota paradan daha değerlidir.)
Mevcut yönetimi muhalif olarak ;Genel Merkeze görüşmeye gittiğimizde ,İl Başkanımızın da içinde bulunduğu grup 4 saat içeride görüşüyor.Biz ise 4 saat bekletiliyoruz.Devreye Başbakanlık Özel Kalem Müdürü giriyor da görüşmeyi gerçekleştiriyoruz.Görüşmenin gerçekleştiği saat gece 24.00
Yine görüşmeye giden muhalif kardeşlerimizden birisine ,MUHTEREM Saygıdeğer İl Başkanımız,sen Mersinde ikamet ediyorsun,Boğazlıyan’ın işine ne karışıyorsun diyor.
O kardeşimiz mersinde oturur,ama yılın 6 ayını Boğazlıyan’da geçirir.Anasının,babasının mezarları burada.Kendiside Boğazlıyan’a gömülmeyi vasiyet etmiştir.
Sayın İl Başkanı,siz Boğazlıyan’da 6 dakika geçiriyor musunuz?Boğazlıyan’da teşkilat dışında bir vatandaşla 6 saniyelik bir görüşmeniz oldu mu?
Boğazlıyan için bu güne kadar ne yaptınız???????
O arkadaş,hayırseverdir. Okullara,camilere,fakire fukaraya yardım eder.
Koordinatörün geldiğinde,ilçe başkanlığına aday olacak hasan Aydın için için eski MHP li diye damga vuruluyor.Hasan Beyi Yozgattada tanırlar.Milli Mücadele kökenlyi olduğunu bilmeyen yoktur.
Bu, AK Partiye yapılmış en büyük haksızlıktır.
Aday olacak kişi eski MHP li değil,eski IDP lidir.
Ayrıca size bu bilgiyi veren eski ilçe başkanı da MHP kökenlidir.Partimizde Kültür Bakanı Solcu,TBMM Başkan V.eski MHP milletvekilidir.Ayrıca sizinde eski ülkücü kökenli olduğunuza dair duyumlarımız var.Bu parti adına bölücülük değimlidir?Başbakan Pehlivanoğlu’nun mektubunu okurken ağlıyor,sizler insanları yaftalıyorsunuz.Eski Vekiliniz Abdulkadir Akgül’de MHP kökenlidir.
Ayrıca Genel merkeze ilçe başkanlığı için teklif götürdüğünüz adayların Yusuf Yıldırım,BAYRAM EROĞLU,Hamza Kaya olduğu olduğu söyleniyor.Araştırma sonuçlarına göre mi bu sonuca vardınız.Halbuki danışma toplantısında bu isimler geçmemişti?
Sayın İl Başkanı sizi kınıyor,protesto ediyorum.Bana göre siz il başkanı olamazasınız.
Başbakan olmazsa alacağınız oy binde bir bile değil.
AK Partiden nemalanan herkes otursun Tayyip Beye dua etsin.
Allah Tayyip Beye uzun ömür versin.

Ahmet Dağlaroğlu dedi ki...

Yazının son kısmına takıldım.İl Başkanı,ilçe başkanları,milletvekilleri ,Sayın başbakandan nemalanıyorlar.
Başbakanı aradan çıkaralım,Ak parti ve mevcut vekiller sizce yüzde kaç oy alır.Millet sadece vekillere ve teşkilata oy verse bunlar yüzde l bile alamaz.
Nemalanmaya gelince nemalanma yüzde yüz.İlçe başkanlarının tüm çocukları TRT'de.bir ay tek bir ay çift maaş alıyorlar.Tek maaşı aylık 4000 lira olursa çift maaşı siz hesaplayın.
Mevcut il başkanı,larışı kazanmak sevdasına kapılmış.Kendisine destek verecek insanlar arıyor.Partinin geleceği,Anayasa,cumhurbaşkanlığı seçimleri onlar için hiç bir önem arzetmiyor.Varsa yoksa yenide il başkanı olmak.
Ağzını açtılarmı mangalda külün zerresini bırakmıyorlar.Dürüstlük,adalet,demokrasi.
Erbakan hocanın deyimiyle:Hadi oradan,hadi oradan.

Halis Doğrusöz dedi ki...

İl Başkanı olmak herhalde yağlı bir kapı ki kimse o kapıdan ayrılmıyor.
İl Başkanı avukat olursa tüm kamu davaları ona gelir.Ayrıca vatandaş,il başkanı diye davalarını ona verecektir.Ama il başkanı bu il için ne yaptı?
Bakın şu başlığa:
En fazla göç veren ve alan iller; AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, en fazla göç veren iller ise Tokat, Yozgat ve Erzurum oldu.
Yozgat göç veriyor,bizim il başkanıları nın bürosunda dava dosyaları dolup taşıyor.
Sayın il başkanı bırak Boğazlıyan ilçe başkanılığı ile uğraşmayı:Yozgat'la ilgilen.
l.yorum çok güzel.Su akarken testinizi doldurun,Tayyip Sevgisinden nemalanın.
Aldığınızın katrilyonda birini yazık bu ile verin.