18 Ekim 2011 Salı

Bozdağ, kütüphanesini üniversiteye bağışladı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kütüphanesinde bulunan 2 bin kitabı, Bozok Üniversitesi Vakfı aracılığıyla üniversitenin ilahiyat fakültesine bağışladı.

Bozok Üniversitesi Vakfı Müdürü Mehmet Yancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, manevî değeri çok yüksek olan kitaplarını vakfa bağışladığını söyledi.

Yancıoğlu, “Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, üniversite vakfı aracılığı ile kendi kitaplığındaki 2 bin kitabı bize hediye etti. Biz bu kitapları bir tutanakla İlahiyat Fakültesi Dekanlığı’na devredeceğiz. Sayın Bozdağ’a bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının, işadamlarının ve vatandaşların, vakıfları aracılığıyla üniversiteye kitap bağışında bulunabileceğini belirten Yancıoğlu, yeni açılan Bozok Üniversitesi’nin kütüphanesini geliştirmek istediklerini ifade etti.

Bozdağ’ın üniversiteye hediye ettiği kitapların arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalayarak, kendisine hediye ettiği Mevlânâ Celaleddin Rumi’nin ölümsüz eseri “Mesnevi” de bulunuyor.

Hiç yorum yok: