27 Eylül 2011 Salı

Şefaatli Kale Sosyal Tesisleri hizmete açılıyor

Yozgat turizmine katkı

Yozgat’ın Şefaatli ilçesindeki “Kale Tepe” mesire yeri, ismine uygun olarak etrafı surlarla çevrilip çevre düzenlemesi yapılarak, dinlenme parkı, çay bahçesi, restoranı, kamelyaları, barbeküleri, Osmanlı çeşmesi, mescidi, şelâlesi ve turistik mağarasıyla 4 bin 500 metrekarelik bir sosyal tesis olarak hizmete açılıyor.

Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, tesislerin 15 gün içerisinde tamamlanacağını bildirdi.

Şefaatli’yi bu tepeden seyredin

Şefaatli Belediyesi tarafından projesi geçen yıl hazırlanan sosyal tesisler tamamlanmak üzere. Eskiden de mesire yeri olarak kullanılan “Kale Tepe”ye, ismine uygun olarak etrafı surlarla çevrili bir kale görüntüsü verilerek, 500 metrekarelik alanda yapılan sosyal tesislerin ilçenin çehresini değiştireceği belirtiliyor.

Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, “Bu tesis ilçemizin önemli bir eksiğini gidermiş olacak. Halkımız ailesiyle birlikte buraya gelip, gezip dinlenebilecek, piknik yapabilecek. Kale Tepesi, ilçe merkezinde olması ve Şefaatli’nin her tarafını görmesi, vatandaşın buraya olan ilgisini artırıyor. Biz de bu ilgiye karşılık buraya bu tesisi yaptık, ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Tesis yaz aylarında ayrıca düğün salonu olarak da kullanılabilecek” dedi.

Halk pazarı, çöp arabaları, ekmek fırını

Bozkurt, diğer belediye hizmetleri konusunda da bilgi verdi. Su ve kanalizasyon konusunda bir sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Bozkurt, şu açıklamada bulundu:

“Şu anda arıtma tesisimizi faaliyete geçiriyoruz. İlçemize çevre bakanlığı desteği ile köpek barınağı yaptık. Başıboş köpekleri burada toplayacağız. İlçemize 4 bin 500 metrekare kapalı halk pazarı yaptık. İlçemizde çöp toplamada sorun yaşanıyordu, 3 çöp arabası aldık. Belediye fırınını faaliyete geçirerek 50 kuruşa ekmek çıkartıp satıyoruz. 150 Bin metrekareye yakın kilitli parke yol yaptık. İlçemizin su konusunda bir problemi yok ancak, elektrikle geldiği için maliyeti yüksek oluyor.”

Yüksekokul için girişimde bulunduk

İlçenin gelişimini hızlandırmak için yüksekokul çalışması başlattıklarını da belirten Başkan Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

“40 bin metrekare arsa ile birlikte bir okulu Bozok Üniversitesi’ne devrettik. İnşallah üniversite senatosunun alacağı karar doğrultusunda ilçemize bir yüksekokul kurulur ve 250-300 öğrenci eğitim görürse, ilçemiz sosyal ve ekonomik yönden biraz daha canlanacaktır. Ayrıca ilçemizde valilik desteği ile jeotermal enerji araştırması yapılacak. İnşallah jeotermal kaynak bulunursa ilçemiz daha hızlı gelişecektir.”

Dere kenarına yürüyüş parkuru ve piknik alanı

İlçe merkezinden Aksu ve Karasu isimli iki derenin geçtiğini dile getiren Bozkurt, “İlçemiz şiddetli bir yağmur karşısında sel baskını tehlikesi yaşamaktadır. Bu sebeple iki dere üzerinde bir ıslah çalışması yapıp kenarlarını da yürüyüş parkuru ve piknik alanı olarak düzenleyeceğiz” dedi.

(Devam edecek…)

Hiç yorum yok: