29 Eylül 2011 Perşembe

Romanyalı üniversite öğrencileri,
Türk motiflerini tanımak için Yozgat’a geldiler

Bozok Üniversitesi ve Romanya Kuzey Baia Mare Üniversitesi’nin işbirliği ile yürütülen ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından sağlanan hibe ile gerçekleşen “Motifler Dile Geldi” projesi hayata geçiriliyor.

Bozok Üniversitesi’ne mensup öğrenci grubu tarafından geliştirilen proje kapsamında, Romanya Kuzey Baia Mare Üniversitesi’nden bir grup sanat eğitimi alan öğrenci, Türk motiflerini öğrenecek.

Proje kapsamında, Romanya Kuzey Baia Mare Üniversitesi’nde sanat eğitimi alan beş öğrenci ve Proje Koordinatörleri, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret heyetinde, Yozgat Meslek Yüksek Okulu Halıcılık Bölümü Öğretim Görevlisi Nefise Yüksel ve Ülkem Yaz ile birlikte Uluslararası Ofis Başkanlığı Uzmanı aynı zamanda Projenin Bozok Üniversitesi Koordinatörü Güzide Şenalp ve Kuzey Baia Mare Üniversitesi Proje Koordinatörü Gratiela Dana Boca ile beraberindeki öğrenciler ve Bozok Üniversitesi öğrencileri de yer aldı.

Görüşmede, Romanya’dan öğrencilerin ziyaretleri dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Tamer Uçar, “Kültürler arası etkileşim toplumları birbirine yakınlaştırmaktadır. Bu vesile ile Romanya halkı ile Türk halkı birbirini görüp tanıma imkânı bulmaktadır. Biz tanımadığımızın düşmanı değil, tanıdığımızın dostu olmalıyız. Her şeyden önce hepimiz Âdem evlâdıyız ve kardeşiz” dedi.

Ziyarete gelen öğrencilerle tek tek tanışarak sohbet eden Prof. Uçar, Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim alanında yaptığı çalışma ve hizmetlerin farklı ülkelerin halklar ile yakınlaşmamıza vesile olduğunu belirtti.

Proje Koordinatörü Gratiela Dana Boca, yaptığı açıklamada, Türkiye’de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek ülkemizi ve Yozgat’ı tanıma fırsatı vermiş olduğu için Rektör Prof. Uçar’a teşekkürlerini ifade etti.

Gratiela Dana Boca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz Türkiye’ye ilk defa geliyoruz. Daha önce ben ve öğrencilerim ülkenizi hiç görmemiştik. Türkiye hakkındaki bilgimiz ancak televizyon dizilerinden mevcut. Ezel, Binbir Gece gibi diziler ülkemizde ilgi duyulan Türk dizileridir” dedi.

Öğrencilerin Yozgat’ta bulunduğu süre içinde Türk Motiflerini tanımak üzere eğitim göreceklerini, bu kapsamda ebru, keçe, batik gibi sanatsal çalışmalar da yapacaklarını söyleyen Gratiela Dana Boca, “Yapılan çalışmaları bir sergi ile paylaşmaktan mutlu olacağız. Sizleri de Romanya’da görmek istiyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyaret Romanya Kuzey Baia Mare Üniversitesi Proje Koordinatörü Gratiela Dana Boca’nın Rektör Uçar’a Romanya’yı simgeleyen hediyeler takdim etmesi ve Rektör Uçar’ın Gratiela Dana Boca ve öğrencilere Bozok Üniversitesi’ni tanıtıcı dokümanlar ile çeşitli hediyeler takdim etmesi ile sona erdi.

Hiç yorum yok: