22 Eylül 2011 Perşembe

Meslek Yüksek Okulu’nda elektrik yok

Yozgat Bozok Üniversitesi Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu’nda bu yıl eğitim-öğretime açılan Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nün öğrencileri, okul binasında elektrik olmadığını ve ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, yetkililerden ve Boğazlıyan halkından yardım istediklerini duyurdular.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü’ne kayıt yaptıran 27 öğrenci, basına yaptıkları açıklamada, Boğazlıyan Kaymakamlığı, Boğazlıyan Belediyesi, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve ilçe esnafından, okulun elektrik ve ulaşım sıkıntısının giderilmesi için yardım istediler.

Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu’na trafo olmamasından dolayı elektrik verilemediği, ÇEDAŞ’ın ise yatırım programında olmamasını gerekçe göstererek, trafo kurmadığı öğrenildi.

Basın vasıtasıyla Boğazlıyan halkına seslenen öğrenciler, şu açıklamada bulundular:

“Boğazlıyanlıların bizleri birer evlatları olarak görmelerini arzu ediyoruz. Bizlere her konuda yardımcı olmalarını, sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bizler burada, sizlerin çocukları da Türkiye’nin bir başka ilinde, ilçesinde üniversite eğitimi alıyor. Ailelerimizin bizleri okutmak için yaptıkları fedakârlıkları, kendi çocuklarınızdan biliyorsunuz. Artık bizler de birer Boğazlıyanlıyız. Okulumuz bitip gittiğimizde de Boğazlıyan’ın bizler için ayrı bir anlamı olacak.”

Hiç yorum yok: