14 Eylül 2011 Çarşamba

Başer: Yozgat bürokrasisi çalışmıyor

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, “Merhaba Yozgat” gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Çetin Mermertaş’a yaptığı değerlendirmede, Yozgat bürokrasisinin yeterince çalışmamasından yakındı. “Ne yapılacak?” sorusuna ise “Herkes çalışacak” diye cevap verdi.

“Merhaba Yozgat” gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Çetin Mermertaş, “Bürokrasi yorgun” başlıklı yazısında, Yozgat bürokrasisine yönelik eleştirilerde bulundu.

Sorunların çözülmesi için bürokrasinin anahtar konumunda olduğunu belirten Mermertaş, “Gariptir, anahtar kilidi açamıyor” diyerek, bürokrasinin yetersizliğini dile getirdi.

Uzun zamandır konuşma fırsatı bulamadığı AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’le Yozgat’ın sorunları hakkında sohbet etme imkânı bulduğunu ifade eden Mermertaş, “Sohbet koyulaştıkça konunun bürokrasiye dayandığını” belirterek, Başer’in de Yozgat bürokrasisinden şikâyetçi olduğunu yazdı. Mermertaş, şunları kaydetti:

Bizim gibi Milletvekili Başer de muzdarip. Mevzu Yozgat olduğundan, Yozgat’a katkı vermeyen, sorumluluğunun bilincinde olmayan, tipik memur zihniyetiyle hareket eden bürokrasinin tıkanmışlığı.

Açıkça sordum: Ne yapılacak? Cevap da siyasiydi: ‘Herkes çalışacak’

Mesele o; herkesin çalışması. Yozgat bürokrasisi yorgun. Yozgat bürokrasisi kabuk içerisinde. Toplantı bürokratı hâline getirilmiş. Üretmeyen, projelendirmeyen bir yapıya getirilmiş. Yetkisini kullanamayan, çekingen, geri planda kalmayı yeğleyen zihniyete büründürülmüş. Bürokrasimiz böyle.”

Yozgat’ta bu durumda olan onlarca bürokrat olduğunu belirten Mermertaş, bu konudaki görüşünü de şöyle özetledi: “Değişmeliler, değiştirilmeliler. Yaşlandılar demeye dilim varmıyor.”

Hiç yorum yok: