23 Ağustos 2011 Salı

Şehit Erhan Ar’ın naaşı bulundu
Cenazeyi Ar’ın ailesi de teşhis etti

"Şehit olduğu gün oruçluydu..."
Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki saldırıda şehit düşen ve cesedine ulaşılamayan uzman çavuş Erhan Ar’ın naaşı bulunarak Ankara Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Şehit uzman çavuş Ar’ın ailesi, cenazeyi teşhis etti.

Şehidin cenazesi,Gülhane AskeriTıp Akademisi’nde yapılan son işlemlerin ardından memleketi olan Yozgat’a gönderilecek. Şehit uzman Çavuş Ar’ın cenazesi, bu gün düzenlencek törenin ardından toprağa verilecek.
Saldırı sonrasında Zap Suyu’na düşen Ar’ın naaşı, olay yerinin birkaç kilometre ötesinden çıktı. Şehidin cenazesi önceki akşam Ankara Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Burada ailesi tarafından teşhis edilen şehit, bu gün memleketi Yozgat’ın Yerköy ilçesinde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra şehitlikte toprağa verilecek.

Adli Tıp Kurumu’nda açıklamalarda bulunan şehidin yakınları, üst üste yapılan yanlışlıkların ardından şehidin cesedinin bulunmasına sevinecek hale getirildiklerinin siteminde bulundu. 6 gün boyunca kendilerine bilgi verilmediği gibi dertlerinin de paylaşılmadığından yakınan şehit yakınları, “Bu gün (dün) saat 16.00 civarında cesedinin bulunduğu bilgisi geldi. Hemen Yozgat’tan Ankara’ya hareket ettik. Adli Tıp Kurumu’nda cesedi teşhis ettik. Şehidimizin vücudunda birkaç kızarıklık dışında bir şey yok.” dedi.

Uzman çavuşun şehit olduğu gün oruçlu olduğunu hatırlatan yakınları, Erhan Ar’ın en yüksek makam olan şehitliğe ulaştığına dikkat çekti.

Hiç yorum yok: