23 Ağustos 2011 Salı

Erhan Ar’ı şehid eden teröristler, 2 gün sonra düzenlenen hava harekâtında öldürüldü

17 Ağustos’ta Hakkâri Çukurca’da teröristlerin döşedikleri mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erhan Ar, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kanı yerde kalmadı

Genelkurmay Başkanlığı, 19 Ağustos’ta nokta istihbaratına dayalı olarak yurt içinde icra edilen hava harekâtında 5 teröristin öldürüldüğünü, bu teröristlerin de Hakkâri-Çukurca karayolunda 9 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırıyı düzenleyen gruba mensup olduklarını duyurdu.

Yozgat, şehidini yalnız bırakmadı

Yerköy İstasyon Meydanında düzenlenen cenaze törenine; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Necati Şentürk, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal ve MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Osman Eker, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldılar. Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Erhan Ar’ın naaşı Yerköy Şehitliği’nde toprağa verildi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Necati Şentürk, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal ve Sadir Durmaz, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer defin işleminden sonra şehit babası Mustafa Ar’ı evinde ziyaret ederek başsağlığı dilediler.

Hiç yorum yok: