17 Ağustos 2011 Çarşamba

Bir ateş de Yerköy’e düştü

Teröristler, Hakkâri Çukurca’da karayoluna döşedikleri mayınları askerî birliğin geçişi sırasında patlattı. Saldırıda 8 askerimiz ile 1 geçici köy korucusu şehit düştü, 15 askerimiz yaralandı.

Masabaşı yorum asılsız çıktı

Terör saldırısına dair haberlerde, Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesi nüfusuna kayıtlı olan ve ailesi Yozgat’ın Yerköy ilçesinde ikamet eden Jandarma Uzman Çavuş Erhan Ar’ın da şehit olduğu ancak cenazesine ulaşılamadığı ileri sürülünce, Erhan Ar’ın Yerköy’deki ailesi endişeli bir bekleyişin içerisine girdi. Bu arada, Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, twitter sayfasında ‘kayıp’ durumda olduğu ileri sürülen 2 askerin teröristler tarafından kaçırılmış olabileceği yorumunda bulundu; fakat kısa bir süre sonra bu öngörünün gerçek olmadığı ortaya çıktı.

10 saatlik bekleyişin ardından gelen kara haber

Kara haber, Erhan Ar’ın ailesine saat 19.00 sıralarında ulaştı. Yozgat Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir binbaşı, Erhan Ar’ın saldırıda şehit düştüğü haberini getirdi.

Şehit ailesine tam destek

Bazı açılışlar için Yozgat’a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gelen haber üzerine, Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal ve MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yerköy Kaymakamı Bayram Gale ve Yozgat Emniyet Müdürü Bekir Akarsu ile birlikte, şehidin Yerköy ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi’ndeki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erhan Ar’ın 18 Ağustos Perşembe günü toprağa verilmesi bekleniyor.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: