2 Temmuz 2011 Cumartesi

Yozgat’ta çalınan kuzular Gaziantep’te bulundu

Yozgat’ın Çalatlı Köyü’nde çiftçilik yapan Halil Çay isimli çiftçinin iki hafta önce ağılına giren hırsızlar, ağıldaki 117 kuzu ve 6 koçu çalarak kayıplara karışmışlardı. Olayın üzerinden geçen iki haftalık sürede Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin titizlikle sürdürdükleri çalışma neticesinde çalınan 117 kuzudan 80 tanesi ve 1 koç, Gaziantep’te buldu.

Kuzuların sahibi Halil Çay, malının helâl kazanılmış parayla alındığını, haram para ile alınmış olsaydı bulunamayacağını ifade ederek, “Öncelikle Yozgatımızın değerli Valisi Sayın Necati Şentürk’e, İl Jandarma Komutanımız Engin Ünalan ve personeline çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

Kuzularından 80 tanesinin bulunmasından dolayı ailece mutluluk içerisinde olduklarını belirten Çay, duygularını şöyle dile getirdi:

“Bundan iki hafta önce yani 19 Haziran gecesinde ağıldan 117 kuzu ile birlikte 5 koçu çalmışlardı. Sabah çoban kuzuları çıkarmak için ağıla girdiğinde kuzuları bulamayınca çalındığını anladık. Oysa ağıl, evimin bitişiği. Buna rağmen ne cesaretle bu kuzuları çaldılar. Bunlar çok büyük bir şebekeymiş, profesyonel hırsız. Acemi olsalardı bir şekilde kendilerini ele verirlerdi. O gün bölgemizde ve yakın çevre illerde aramadığımız sormadığımız yer kalmadı. Jandarma ekipleri bir taraftan, biz bir taraftan aramalarımızı sürdürdük. Önceki gün Yozgat İl Jandarma ekiplerimizden sevindiren haber geldi. Bizim çalınan kuzularımızın Gaziantep’in Şehitkamil İlçesi’ne bağlı Koçlu Köyü’nde olduğunu bildirdiler ve hemen oraya hareket ettik. Kuzularımı çalan şebeke ya da hırsızlar, kuzuları köyde 20’şerli 30’arlı satmışlar, dağıtmışlar. Bu kuzulardan ancak 80 tane erkek ve 1 tane koçu bulduk. Diğer 37 kuzu ve 4 koçu bulamadık. Ben ümitliyim, Yozgat Jandarmamız o kalan kuzularımı da bulacaktır. Bizim kuzular sayesinde Çorum Alaca’dan çalınan 58 tane koyun da aynı bölgede bulundu. Bizim jandarmamız onu da buldu. Allah razı olsun, jandarma ekipleri iki hafta gece gündüz uykusuz bir şekilde sürdürdükleri çalışma neticesinde benim 80 kuzumu ve Alaca’da bir çiftçinin çalınan 58 koyununu da buldu. İnşallah diğer kuzularım da en kısa sürede bulunur.”

Çobanın günahını almışız

Halil Çay’ın eşi Döndü Çay da kuzuların bulunmasının ailede büyük sevinç yarattığını belirterek, “Biz iki haftadır büyük üzüntü içerisindeydik. Jandarma kuzuların bulunduğu haberini verince çok sevindik. Eşim onlarla birlikte Gaziantep’e giderek oradan tuttuğu kamyonla kuzularımızı birazı eksik de olsa geri getirdi. Buna şükür, ya hiç bulunamasaydı biz ne yapardık? Tuttuğumuz kuzu çobanımız kuzuların bulunmasıyla tekrar geldi. Kendisinden de özür dileriz biz kuzuların çalınmasından dolayı onu da kısmen de olsa suçlamıştık. Çünkü köyde ve evimizin bitişiğinde olan ağıla nasıl girerler de kuzuları çalarlar diyerek çobanımıza da kızmıştık. Çok şükür kuzularımızı bulduk. Allah Jandarmamızdan razı olsun. Diğer 37 kuzu ve 4 koçumuz da inşallah bulunur” diye konuştu.

Çoban, aklandığı için mutlu

Çoban Hüseyin Pak da kuzuların bulunmasına en çok kendisinin sevindiğini söyledi. Pak, kuzuların çalındığı günden itibaren herkesin kendisine farklı gözle baktığını belirterek, şöyle konuştu:

“Haklı olarak Çay ailesi ve köylüler, kuzuların çalınmasında benim de bir parmağımın olduğu şüphesi içindeydiler. Çünkü kuzuların çobanı bendim. Belki ben de onların yerinde olsam aynı düşünce içine girerdim. Fakat kuzuların bu kadar kısa sürede bulunması en fazla beni sevindirdi ve büyük bir sorumluluktan kurtardı. Kuzular bulununca Halil Bey, beni tekrar kuzuları gütmem için tuttu. İnşallah bir daha böyle bir olayla karşılaşmayız. Ayrıca bu ders oldu, bir daha, daha fazla dikkatli oluruz.”

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kuzuların çalınması olayıyla ilgili olarak iki şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerle ilgili soruşturma devam ediyor.

(Kaynak: stargazete.com)

Hiç yorum yok: