31 Temmuz 2011 Pazar

Ramazan dayağı, Yozgat’ın imajını bozdu

Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok’un oğlu Vedat Altunok’un, Ramazan’da sigara içtiği gerekçesiyle geçen yıl Kadışehri Cumhuriyet Savcısı Özcan Çabukoğlu’nu darp ederek burnunu kırması, Ramazan ayı arifesinde yeniden gündeme geliyor.

Geçen sene yaşanan bu olay, bugünlerde sosyal paylaşım ağlarından Twitter’da, esprili / alaylı ifadelerle sık sık gündeme geliyor.

Bir kullanıcı, Twitter mesajında, “Bu Ramazan’da oruç tutmayana ilk dayak hangi ilde gerçekleşir? İDDAA’da oranlar şöyle: Erzurum 1.70, Yozgat 2.05, Kayseri 2.35, Tunceli 145.00” diye yazarken, bir başka kullanıcı da, “Oruç ile ilgili ilk dayak haberi hangi sehirden gelir? Bence Yozgat favori, Çankırı plase” diye yazdı. Diğer bir kullanıcı ise mesajında, “Ben bütün maaşımı Yozgat, Çankırı ve Çorum triosuna yatırıyorum. “Yozgat’ta oruç tutmayan genci dövdüler” haberi çok makul geliyor nedense” ifadesini kullandı.

Buna benzer mesajlar, son günlerde Twitter’da sık sık yayınlanıyor.

Olay nasıl olmuştu?

Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok’un oğlu Vedat Altunok, 2010 yılı Ramazan ayında, oruç tutan insanların önünde sigara içtiği gerekçesiyle Kadışehri Cumhuriyet Savcısı Özcan Çabukoğlu’nu darp etmiş, hastaneye kaldırılan savcı Çabukoğlu’nun burnunda kırık olduğu tespit edilmişti.

Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, oğlunun ceza almaması için devreye girmiş, Kadışehri kaymakamı İsmail Şanlı’dan arabulucu olması ricasında bulunmuştu. Kaymakam Şanlı’nın girişimi sonucunda, saldırıya uğrayan Kadışehri Cumhuriyet Savcısı Özcan Çabukoğlu şikâyetinden vazgeçmişti.

Bunun üzerine Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, savcıyı darp eden oğlu Vedat Altınok ile birlikte Kaymakam Şanlı’yı makamında ziyaret ederek teşekkürlerini iletmişti.

(Yozgat Muhabir)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ramazan dayağı mı Yozgat'ın imajını bozmuş? Twitter'in arama özelliğini kullanarak Yozgat kelimesi geçen her 10 twit'ten 6'sı Yozgat'ın geri kalmışlığı ile dalga, 2'si Yozgat'a gelip de pişman olanlar, geriye kalanlar da haber sitelerinden Yozgat haberleridir. Yozgatlılar artık gözlüklerini çıkarıp bakmaları gerekir. Ayrıca ekşisözlük, zaytung gibi sitelerde Yozgat araması yaparsanız geri kalmışlığın sömürüldüğünü göreceksiniz. Örnek bir zaytung haberi: YOZGATIN HARİTADA OLMADIĞI FARK EDİLDİ

VEDAT ALTUNOK dedi ki...

BEN VEDAT ALTUNOK.ESKIDEN GAZETE TV INTERNET HABERLERI IZLER TAKIP EDERDIM.BAZI BUYUKLERDE BU HABERLER YANLIDIR ISTEDIKLERI GIBI YAZIYOLAR DEDIKLERINDE DE BANA KOMIK GELDIRDI.SIMDI HEPSINDEN OZUR DILIYORUM NEDENMI?OLAYIN FAILINE NE BIR SORU YONELTILMIS NE IFADELERDEN YALA CIKARAK HABER YAPILMISTIR.KIM NASIL ISTERSE OYLE YAZDI.OLAYDA ADI GECEN SAHIS BENKEN NEDEN BIR MUHABIR NE TELLE NEDE YANIMIZA GELIP OLAY NASIL OLDU NEDEN OLDU DIYE SORMADI.SATLIK KALEM VE KLAVYE TABIRINI BU ANLAMDA BIRE BIR YASAMIS BIRI OLARAK HABERCILIGINIZIZ MASA BASI HABERCILIGI OLDUGUNU GORUYOR VE SIZLERI KINIYORUM..