24 Temmuz 2011 Pazar

Kiracı: Gizli sansür devam ediyor

Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Türk basınında resmî sansürün kaldırılışının yıldönümü olması sebebiyle her yıl 24 Temmuz’da kutlanan Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Kiracı, mesajında, basın özgürlüğünün henüz tam anlamıyla sağlanamadığını ileri sürdü.

Kiracı, son yıllarda Türk medyasının üzerinde “gizli sansür” uygulandığını iddia ederek, bunun yanı sıra kamplaşma ve tekelleşme sorunu yaşandığını vurguladı. Kiracı, mesajında şunları kaydetti:

“Bilindiği gibi, medya üzerinde sansürün uygulandığı antidemokratik ülkelerde toplumun olayları sağlıklı olarak öğrenebilme olanağı yoktur. Toplumun öncelikle yaşadığı yörede ve ülkesinde sağlıklı bilgilere ve gelişmelere ulaşabilmesi için ülkesinde de sağlıklı işleyen demokratik bir rejimin olması şarttır. Toplumun taleplerinin dile getirilmesinde, hak ve çıkarlarının korunmasında medyanın gücü tartışılmaz. Dolaysıyla sansürsüz medya demokratik rejimlerin vazgeçilmez kurumlarından biridir. Türk medyası, Türk demokrasinin kendisine sağlayabildiği ortam şartlarında işlevini, karşılaştığı birtakım engellemelere rağmen yerine getirmeye çalışmaktadır.

Bu düşüncelerle tüm medya çalışanlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını içtenlikle kutluyorum.”

Hiç yorum yok: