5 Haziran 2011 Pazar

Yozgatlı Ahmet Bilgin Hocaefendi,
Bursa’da dualarla toprağa verildi

Hayatını ilim, irşad ve talebe yetiştirmeye adamış eski vaiz ve müftülerden Hacı Ahmet Bilgin, 3 Haziran Cuma günü Bursa’da vefat etti.

1920 yılında Yozgat’a bağlı Derbent Köyü’nde dünyaya gelen 91 yaşındaki Hacı Ahmet Bilgin, 22 senedir Bursa’da yaşıyordu.

Bilgin’in cenazesi, 4 Haziran Cumartesi günü Emir Sultan Camisi’nde kılınan cenaze namazından sonra kalabalık bir cemaat eşliğinde Emir Sultan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze namazına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, milletvekilleri, merhumun ailesi ve yakın dostlarının yanı sıra yüzlerce seveni katıldı.

Cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan eski vekillerden Yasin Hatipoğlu, “Gerçek bir ilim adamıydı. Tetkik eden, tatbik eden, hülâsa, aldığını kendinde tutmayan, başkalarına aksettiren bir insandı. 55 yıl beraber olduk. Şahadet ediyorum, Rabbim akıbetini ve âhiretini hayretsin. 50 sene beraber olmuş bir insan olarak bütün haklarım hocaefendiye helâl olsun” dedi.

(Kaynak: samanyoluhaber.com)

Hiç yorum yok: